ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H X2, το νέο μικρό κουπέ SUV της BMW, θα ξεκινά από τα 1.500 κυβικά

H X2, το νέο μικρό κουπέ SUV της BMW, θα ξεκινά από τα 1.500 κυβικά

H BMW είναι αυτή που δημιούργησε την υπο- κατηγορία των κουπέ SUV με την X6, η BMW είναι και αυτή που τη διευρύνει συνεχώς.

Τελευταία προσθήκη η από καιρό αναμενόμενη X2, η οποία τοποθετείται στη γκάμα μεταξύ της X1 στην οποία και βασίζεται και στην επίσης καινούργια X3, Από πλευράς εμφάνισης και σε σχέση με την X1 δεν είναι μόνο πιο χαμηλή είναι και λίγο πιο μικρή σε ότι αφορά το μήκος, κάτι που σε συνδυασμό και με την πιο δυναμική και μυώδη σχεδίαση και κυρίως τους μικρότερους προβόλους και την αλά κουπέ κλίση της οροφής της εξασφαλίζει ένα πιο έντονο σπορ χαρακτήρα.

Από κει και πέρα μπροστά υπάρχει μια παραλλαγή της γνωστής μάσκας, σε συνδυασμό με νέας σχεδίασης LED προβολείς, πλευρικά skirts και ένα μικρό σπόιλερ στο πίσω μέρος, ενώ επανέρχεται μετά από πολλά χρόνια η παρουσία του λογότυπου της μάρκας στις πίσω κολώνες -τελευταία είχε γίνει στις 2000 CS και 3.0 CSI πριν από πολλές δεκαετίες.

Το εσωτερικό ακολουθεί την επιτυχημένη λογική και φιλοσοφία της BMW γενικά και των SUV της πιο ειδικά. Τα διαθέσιμα συστήματα infotainment έχουν οθόνης από 6,5 έως και 8 ιντσών, ενώ το παρόν δίνουν όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης smartphones και τα συστήματα υποβοήθησης της μάρκας, όπως τα lane departure warning, active braking, parkink assist κ.λπ.

Από πλευράς κινητήρων η βάση θα είναι οι 3 κύλινδροι και τα 1.500 κυβικά των sDrive18i των 136 ίππων (βενζίνη) και sDrive18d των 116 (πετρέλαιο) που θα είναι διαθέσιμοι λίγο μετά την έναρξη των πωλήσεων που θα προσδιορίζεται για τις αρχές του 2018. Ευθύς εξαρχής θα αποτελείται από την sDrive20i των 192 ίππων, καθώς και από, τις diesel xDrive20d (190 ίπποι) και sDrive25d (231 ίπποι). Όλες οι εκδόσεις θα είναι με αυτόματα κιβώτια -διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις για την πρώτη και συμβατικό αυτόματο 8 για τις diesel.

Η νέα BMW Χ2 θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Ντιτρόιτ αμέσως μετά τις γιορτές και όπως προαναφέραμε οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν σχεδόν άμεσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ