ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H Alfa Romeo ετοιμάζει ακόμα πιο μεγάλο και υβριδικό SUV

Αυτοκίνητο: H Alfa Romeo ετοιμάζει ακόμα πιο μεγάλο και υβριδικό SUV

Η Alfa Romeo προσπαθεί να ανακάμψει και να επανακτήσει την αίγλη του παρελθόντος της. Έτσι μετά την επιβεβαιωμένη εμπλοκή της στη Φόρμουλα 1 σε συνεργασία με τη Sauber οι φήμες κάνουν λόγο πως προετοιμάζει ένα νέο SUV, που θα είναι έτοιμο το 2020.

Το οποίο και σε αντίθεση με ότι θα περίμεναν οι πιο πολλοί δεν θα είναι μικρότερο αλλά μεγαλύτερο από τη Stelvio. Θα ανταγωνίζεται δηλαδή μοντέλα αυτοκινήτων όπως το Audi Q7, τη BMW X5, τη Mercedes GLE και το Volvo XC90, οπότε πιθανότατα θα έχει και έκδοση με 7 θέσεις.

Η σκέψη πάντως των Ιταλών έχει λογική, μιας και υπάρχει έτοιμο το πλαίσιο των Giulia και Stelvio, που θα μπορούσε να υποστηρίξει και ένα καινούργιο, μεγαλύτερο SUV, ενώ αντίθετα δεν υπάρχει κάποιο μικρότερο. Η χρήση του υπάρχοντος πλαισίου για ένα πιο μικρό και κατά συνέπεια και πιο φτηνό SUV δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα, καθώς όσο κατεβαίνει κανείς κατηγορία τόσο η παράμετρος κόστος παραγωγής και αυτή της τιμής πώλησης αποκτούν όλο και πιο μεγάλο ειδικό βάρος.

Παράλληλα λέγεται πως το νέο SUV θα είναι και η πρώτη Alfa Romeo με ηλεκτρική υποβοήθηση, καθώς θα διαθέτει ένα ήπιο υβριδικό σύστημα, παράλληλο κύκλωμα 48V και μια απόδοση η οποία αναμένεται να φτάνει τους 400 ίππους.

Τις φήμες αυτές επιβεβαίωσε πρακτικά ο τεχνικός διευθυντής της μάρκας Roberto Fedeli, o οποίος ταυτόχρονα είπε πως το καινούργιο μοντέλα θα είναι μέχρι και 200 κιλά πιο βαρύ, κυρίως λόγω του υβριδικού του συστήματος πρόωσης και λιγότερο εξαιτίας του μεγαλύτερου μεγέθους του. Παράλληλα είπε πως έχουν ήδη γίνει δοκιμές της υβριδικής μονάδας σε εξομοιωτές οι οποίες και συνεχίζονται, με τις πρώτες ενδείξεις να είναι απόλυτα θετικές.

Το μεγάλο SUV θα ακολουθήσει χρονικά η καινούργιο Giulietta και μετά ίσως δούμε και το πιο μικρό SUV.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ