ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H ολοκαίνουργια ΒΜW X2 απευθύνεται σε όσους ζητούν το διαφορετικό από ένα SUV

H ολοκαίνουργια ΒΜW X2 απευθύνεται σε όσους ζητούν το διαφορετικό από ένα SUV

Με την πρώτη ματιά η νέα BMW Χ2 δίνει το στίγμα της ως ένα αυθεντικό SAV (Sports Activity Coupe) με ξεκάθαρα σπορτίφ προσανατολισμό και νεανικό στιλ, καθώς πολλές από τις σχεδιαστικές της λεπτομέρειες τονίζουν τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της επισημαίνοντας ταυτόχρονα και τη στενή της σχέση με τα άλλα μοντέλα της γκάμας «Χ» της εταιρείας του Μονάχου.

Ιδιαίτερο γνώρισμά της η αναστροφή του κλασικού τραπεζοειδούς σχήματος της μάσκας, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε BMW, ενώ μια ακόμα εντυπωσιακή λεπτομέρεια είναι η τοποθέτηση του λογοτύπου της μάρκας στις πίσω κολώνες (κολώνες C). Με τον τρόπο αυτό δίνεται έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά της, καθώς είναι άμεση η παραπομπή σε θρυλικά μοντέλα της μάρκας, όπως είναι οι 2000 CS και 3.0 CSL.

Η δυναμική σχεδίαση του αμαξώματος των 4,36 μέτρων ενισχύεται κι άλλο από τα αεροδυναμικά βοηθήματα και την πίσω αεροτομή Μ, ενώ επίσης χαρακτηριστικές λεπτομέρειες είναι οι τετραγωνισμένοι θόλοι των τροχών, οι εντυπωσιακές απολήξεις της εξάτμισης και οι τονισμένες ποδιές. Τα παράθυρα και η ανάλαφρη γραμμή οροφής συμβάλλουν με τη σειρά τους στη δημιουργία ενός στιλ κουπέ. Ενδιαφέρον είναι πως οι εισαγωγές του αέρα στους προφυλακτήρες λειτουργούν ως αεροκουρτίνες για την μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης και την αποτελεσματικότερη ψύξη των φρένων.

Η BMW X2 διατίθεται με πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης για το εσωτερικό της, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα σπορ καθίσματα οδηγού και συνοδηγού σε συνδυασμό υφάσματος και αλκαντάρα, οι δερμάτινες επενδύσεις και το ολοκληρωμένο πακέτο Μ. Ο πίνακας οργάνων σε black panel, η κεντρική οθόνη με τα υψηλής ανάλυσης γραφικά υψηλής και τις πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης με smartphones, όπως και η στιβαρή αίσθηση που δημιουργεί το αψεγάδιαστο ποιοτικά ταμπλό προσφέρουν συναρπαστικές στιγμές σε όλους τους επιβάτες. Οι οποίοι θα ταξιδέψουν με άνεση στα εργονομικά καθίσματα, την ίδια στιγμή που οι πολλές θήκες για μικροαντικείμενα ιασφαλίζουν υψηλά επίπεδα πρακτικότητας. Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ, η χωρητικότητα του οποίου ξεκινά από τα 470 λίτρα.

BMW X2 8a

Η BMW X2 έρχεται να προσφέρει απαράμιλλη οδηγική απόλαυση στην κατηγορία! Το Sports Activity Coupe είναι συναρπαστικό σε κάθε ταξίδι, διαθέτοντας μεταξύ άλλων, αποδοτικούς κινητήρες BMW TwinPower Turbo και προηγμένα συστήματα μετάδοσης. Τα οποία συνδυάζονται αρμονικά με το αναβαθμισμένο πλαίσιο για κορυφαία δυναμική συμπεριφορά, εξαιρετική ευελιξία και άριστη πληροφόρηση.

Μέσω του διακόπτη παραμετροποίησης Driving Experience Control, ο οδηγός έχει στην διάθεση τις επιλογές COMFORT, ECO PRO και SPORT. Το τελευταίο προσφέρει ακόμη πιο δυναμική απόκριση του τιμονιού και του συστήματος κίνησης. Με το προαιρετικό Dynamic Damper Control (με κατά 10 χιλιοστά μικρότερη απόσταση από το έδαφος) η ανάρτηση προσαρμόζεται ιδανικά στο ανάγλυφο του οδοστρώματος, όταν έχει επιλεγεί είτε το πρόγραμμα COMFORT είτε το SPORT. Η ανάρτηση M Sport που είναι στάνταρ στις BMW X2 M Sport και M Sport X (προαιρετική για τη βασική έκδοση) ταιριάζει ιδανικά στο χαρακτήρα της X2 και περιλαμβάνει πιο σκληρά όχι όμως και κουραστικά ελατήρια και αμορτισέρ. Οι εκδόσεις με την ανάρτηση M Sport είναι επίσης χαμηλωμένες κατά 10 χιλιοστά για ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα. Παράλληλα η απόσταση των έως και 182 χιλιοστών από το έδαφος αποτελεί εχέγγυο για κίνηση και μακριά από την άσφαλτο.

Οι κινητήρες BMW TwinTurbo προσφέρουν γνήσια οδηγική απόλαυση συνδυάζοντας δύναμη και απόδοση. Η γκάμα περιλαμβάνει εκδόσεις 2.000 κυβικών, βενζίνης και πετρελαίου. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει η έκδοση βενζίνης sDrive20i με 192 ίππους, η οποία συνδυάζεται και με τετρακίνηση, ενώ διαθέσιμες είναι και οι diesel sDrive 18d/ xDrive 18d, xDrive20d και xDrive25d με απόδοση 150, 190 και 231 ίππων αντίστοιχα.

BMW X2 13a

Η πιο σημαντική και βέβαια και η πιο ενδιαφέρουσα για την Ελλάδα έκδοση της BMW X2 είναι φυσικά η sDrive 18i, με τον ιδιαίτερα σύγχρονο και εξελιγμένο κινητήρα βενζίνης των 1.499 κ.εκ. Το τρικύλινδρο σύνολο αποδίδει 140 ίππους και 220 Nm ροπής και εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9,6 δεύτερα, τελική ταχύτητα 205 χλμ./ ώρα), την ίδια στιγμή που η μέση κατανάλωσή του είναι μόλις από 5,6 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 του από 129 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Η προτεινόμενη λιανική τιμή της BMW X2 sDrive 18i -μπορείτε να τη βρείτε μαζί βέβαια με τις άλλες εκδόσεις της στα καταστήματα της BMW Σφακιανάκης ΑΕΒΕ στο Περιστέρι (Λ. Κηφισού 36) και στο Μαρούσι (Λ. Κηφισίας 53 & Χωματιανού)- ξεκινά από τις 33.200 ευρώ με χειροκίνητο κιβώτιο.

Με το πακέτο Advantage Plus η τιμή της διαμορφώνεται στις 37.585 ευρώ, ενώ ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει επιπλέον αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, μεταλλικό χρώμα, αυτόματο κλιματισμό 2 ζωνών, cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, αυτόματη πόρτα χώρου αποσκευών και ράγες οροφής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ