ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Mercedes GLA προσφέρει απόλαυση δίχως όρια

Η Mercedes GLA προσφέρει απόλαυση δίχως όρια

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η Mercedes-Benz GLA συναρπάζει με την πρώτη ματιά. Η περιέργεια και η αγωνία για περιπέτεια αποτυπώνονται σχεδόν σε κάθε σημείο του αμαξώματός της. Χάρη στην εντυπωσιακή της μάσκα και τα δυναμικά άκρα με τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, η χαρακτηριστική σχεδίαση της GLA μαρτυρά το ηγετικό της στίγμα στην κατηγορία. Και αυτό γιατί δεν μοιάζει με κανένα συνηθισμένο SUV, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και πρότυπο αεροδυναμικής, επιδεικνύοντας έναν εντυπωσιακό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,28. Οι προβολείς τεχνολογίας Multilevel προσαρμόζουν τη φωτεινότητά τους ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος βελτιώνοντας το οπτικό σας πεδίο για μεγαλύτερη ασφάλεια και δίχως να ενοχλούνται οι οδηγοί των άλλων οχημάτων στον δρόμο.

Ποτέ άλλοτε το εσωτερικό ενός SUV δεν ήταν πιο μοντέρνο και λειτουργικό. Όλες οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας ελέγχονται και ρυθμίζονται γρήγορα και εύκολα από την αλά tablet οθόνη στην κεντρική κονσόλα. Ταυτόχρονα ο οδηγός έχει μπροστά του μια μικρότερη οθόνη για τον υπολογιστή ταξιδιού, όπου προβάλλονται όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται. Ακόμη και αν φύγετε μακριά από την GLA σας αυτή θα παραμείνει συνδεδεμένη μαζί σας. Κάθε στιγμή μπορείτε να είστε σε επαφή με τη GLA. Αρκεί να ενσωματώσετε το smartphone σας για να απολαμβάνετε τις πολλαπλές λειτουργίες και εφαρμογές που σας προσφέρει.

Η GLA χωρά πολύ περισσότερα από όσα νομίζετε! Είτε πρόκειται για μια βόλτα για ψώνια είτε για ένα μεγάλο ταξίδι είναι πανέτοιμη. Χάρη στο (προαιρετικό) Hands Free Access η πόρτα του πορτμπαγκάζ ανοίγει αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού ή την κίνηση του ποδιού σας.

Με δεδομένο πως διαθέτει όλες τις δυνατότητες διασύνδεσης για smartphones, μπορεί παράλληλα να εξοπλιστεί και με όλα τα διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι η Ενεργητική Υποβοήθηση Πέδησης (Active Brake Assist), που αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό όταν δεν υπάρχει η προβλεπόμενη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Αν ο τελευταίος δεν ανταποκριθεί η τεχνητή νοημοσύνη της GLA θα φροντίσει για την αποτροπή της σύγκρουσης. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει και το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης (Attention Assist), το οποίο ανιχνεύει συνεχώς την συμπεριφορά του οδηγού και όταν διαπιστώσει πιθανή υπνηλία τον προειδοποιεί για ένα μικρό διάλλειμα.

MERCEDES GLA 12a

Η νέα GLA διαθέτει περισσότερες αρετές και δυνατότητες στο δρόμο και ακόμα πιο μακριά. Το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC συνδυάζεται με πολλούς από τους κινητήρες της γκάμας και βελτιώνει κατακόρυφα την πρόσφυση, ενώ τέσσερις δικτυωμένες κάμερες σας προσφέρουν μία πανοραμική περιμετρική εικόνα για να είστε σίγουροι και να μην ανησυχείτε για τίποτε και οτιδήποτε βρίσκεται 360 μοίρες γύρω από το όμορφο SUV σας.

Η GLA διαθέτει μία από τις πληρέστερες γκάμες κινητήρων με αποδοτικά υπερτροφοδοτούμενα σύνολα και κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς. Η GLA 180 εφοδιάζεται με έναν βενζινοκινητήρα 1.595 κ.εκ. που αποδίδει 122 ίππους, όταν στην GLA 200 η ισχύς αυξάνεται στους 156 ίππους. Το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT εξασφαλίζει ομαλότατες αλλαγές σχέσεων για εξαιρετικές επιταχύνσεις και ρεπρίζ. Παράλληλα η κατανάλωση καυσίμου βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (μέση κατανάλωση από 5,6 λίτρα/100 χιλιόμετρα, εκπομπές CO2 από 131 γρ./χλμ.). Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι δίλιτρες εκδόσεις GLA 220 4MATIC (184 ίππων) και GLA 250 (211 ίππων). Η πρώτη συνδυάζεται αποκλειστικά με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο, ενώ η δεύτερη προσφέρεται και με χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στον εμπρός άξονα.

Η Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC αποτελεί το high end της γκάμας με τον ισχυρότερο κινητήρα 2.000 κυβικών του κόσμου. Η απόδοσή του φτάνει τους 381 ίππους και έτσι για να… απογειωθεί από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα απαιτούνται μόλις 4,4 δεύτερα. Ταυτόχρονα το εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT 7-DCT εξασφαλίζει αλλαγές αγωνιστικών προδιαγραφών.

MERCEDES GLA 7a

Για όσους καλύπτουν πολλά χιλιόμετρα ή δίνουν προτεραιότητα στο χαμηλό κόστος χρήσης υπάρχει η αποδοτική σειρά των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων. Η GLA 180 d κινείται από έναν diesel 1.461 κ.εκ. που αποδίδει 109 ίππους και συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο. Καταναλώνει μόλις από 3,9 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χιλιόμετρα, όταν η εκπομπή CO2 ξεκινά από τα 103 γραμμάρια. Η GLA 200 d (με 136 ίππους), όπως και η GLA 220 d (με 177 ίππους), αποτελούν τις ισχυρότερες εκδόσεις πετρελαίου συνδυάζοντας επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση!

Είτε βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι της GLA, είτε βρίσκεστε στο σπίτι, χάρη στο Mercedes me connect και τη σχετική εφαρμογή στο smartphone σας μπορείτε να ελέγχετε εύκολα σημαντικά στοιχεία του αυτοκινήτου σας, όπως τη χιλιομετρική ένδειξη, την πίεση των ελαστικών και τη στάθμη του ρεζερβουάρ. Η τηλεδιάγνωση, η διαχείριση ατυχήματος, συντήρησης και βλάβης, καθώς και το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης της Mercedes-Benz σας προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο σύνολο ξεγνοιασιάς και ασφάλειας.

Η Mercedes GLA είναι ετοιμοπαράδοτη, σε ασυναγώνιστες τιμές που ξεκινούν από τις 27.850 ευρώ, με 5 χρόνια εγγύησης, service και mobilο, με νέα οικονομικά πακέτα εξοπλισμού και προνομιακούς όρους αποπληρωμής στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων διανομέων Mercedes-Benz.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ