ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Υπάρχει αυστριακό super car; Υπάρχει και λέγεται… Milan Red

Αυτοκίνητο: Υπάρχει αυστριακό super car; Υπάρχει και λέγεται… Milan Red

Μια από τις τελευταίες χώρες που σκέφτεται κανείς ως «πατρίδα» ενός αυτοκινήτου είναι η Αυστρία. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για super car και μάλιστα του βεληνεκούς μιας Bugatti ή ενός Koengisegg.

Και όμως η Milan Automotive και παρόλο που το όνομά της δεν προϊδεάζει για κάτι τέτοιο, είναι μια μικρή εταιρεία με έδρα την Αυστρία, η οποία θα παρουσιάσει το δικό της υπερ- αυτοκίνητο. Το οποίο θα λέγεται Milan Red, έχει λογικά και αναμενόμενα τόσο εξωτική όσο και εντυπωσιακή εμφάνιση και βέβαια πολλά άλογα.

Πηγή τους ένας V8 6.200 κυβικών με συνολικά 4 turbo που αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 1.325 ίππους και 1.400 Nm ροπής. Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως όλα αυτά τα άλογα καταλήγουν μόνο στους πίσω τροχού, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου με διπλό συμπλέκτη.

Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς το βάρος του Milan Red που δεν θα ξεπερνά τα 1.300 κιλά τότε οι εξαιρετικές επιδόσεις που ανακοινώνουν οι Αυστριακοί (0-100 χλμ./ ώρα σε 2,47 δεύτερα και τελική ταχύτητα πάνω από τα 400 χλμ./ ώρα) ακούγονται ως απόλυτα ρεαλιστικές. Εξωπραγματική είναι η τιμή των 2,6 g, σε ότι αφορά την πλευρική επιτάχυνση, για την οποία οι Αυστριακοί μηχανικοί αναφέρουν πως είναι απόλυτα ρεαλιστική.

Η Milan Automotive σκοπεύει να κατασκευάσει συνολικά 99 Milan Red, από τα οποία σύμφωνα με δηλώσεις, υπάρχουν ήδη προ-παραγγελίες για τα 18 από αυτά. Όσο για την τιμή αγοράς υπολογίστε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Και στον τομέα αυτό δηλαδή οι Αυστριακοί κινούνται στα ίδια επίπεδα με τους Γάλλους της Bugatti και τους Σουηδούς της Koenigsegg.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ