ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Οι Mercedes «συνομιλούν» με τους περαστικούς με τα φώτα τους

Αυτοκίνητο: Οι Mercedes «συνομιλούν» με τους περαστικούς με τα φώτα τους

Η τεχνολογία των αυτοκινήτων προχωρά με (πολύ) γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους τομείς, ακόμα και σε αυτούς που δεν είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και δεν πέφτουν συχνά πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Ένας από αυτούς τους τομείς είναι και ο φωτισμός που τα τελευταία χρόνια, με τη χρήση των διαφόρων τύπων LED αλλά και με τον ηλεκτρονικό έλεγχο προκειμένου να μην ενοχλούνται τα άλλα μέλη της κυκλοφορίας, έχει κάνει κυριολεκτικά άλματα. Ειδικά σε σχέση με τις απλές «λάμπες» του παρελθόντος.

Ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα του είδους είναι και το Digital Light της Mercedes, που με τη βοήθεια περισσότερων από ένα εκατομμύριο μικρών ανακλαστήρων όχι μόνο μπορεί να προσαρμόζει το φως των προβολέων ανάλογα με τις συνθήκες αλλά έχει τη δυνατότητα να προβάλλει και πληροφορίες μπροστά από το αυτοκίνητο. Σχετικά με την κατάσταση του δρόμου, τις καιρικές συνθήκες, τις στροφές που ακολουθούν ή ακόμα και μηνύματα.

Όπως στο βίντεο που ακολουθεί και στο οποίο μια Mercedes-Maybach S-Class είναι σταθμευμένη σε μια πλατεία κάποιας πόλης και μέσω των προβολέων της κάνει κοπλιμέντα ή πειράζει τους περαστικούς. Αν στο σημείο αυτό πάντως σας περνά από το μυαλό και το… εποχούμενο «καμάκι» δεν θα έχετε πέσει και πολύ έξω ως προς τις προθέσεις κάποιων…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ