ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H νέα κορυφαία X2, η M35i, αποδίδει 306 ίππους από 2.000 κυβικά

Αυτοκίνητο: H νέα κορυφαία X2, η M35i, αποδίδει 306 ίππους από 2.000 κυβικά

To ότι η BMW θα παρουσίαζε μια κορυφαία σπορ έκδοση της X2, του πιο μικρού κουπέ στη γκάμα των SUV της, ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο. Έτσι τώρα, λίγο λιγότερο από έναν μήνα από την έναρξη της έκθεσης στο Παρίσι, εμφάνισε διαδικτυακά την X2 M35i.

H οποία συγκαταλέγεται στη γκάμα Performance της M GmbH και κινείται από τον πρώτο τετρακύλινδρο που έχει χρησιμοποιηθεί σε αυτήν. Πρόκειται για ένα σύνολο 2.000 κυβικών που αποδίδει 306 ίππους και 450 Nm, τιμές που του δίνουν αυτόματα τον τίτλο του ισχυρότερου που έχει παρουσιάσει ποτέ η BMW.

Ο τετρακύλινδρος αυτός συνδυάζεται στάνταρ με την εξελιγμένη τετρακίνηση x-Drive και με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων της μάρκας, ενώ εξασφαλίζει, όπως είναι αναμενόμενο, πολύ καλές επιδόσεις. Έτσι το 0-100 χλμ./ ώρα είναι υπόθεση μόλις 4,9 δευτερολέπτων. Φυσικά η X2 M35i διαθέτει και ειδική ανάρτηση Μ Sport -η ενεργητική έκδοχή της με δύο διαφορετικές ρυθμίσεις που επιλέγονται από τον οδηγό χρεώνεται επιπλέον- καθώς και ένα πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης, που ενισχύει τον όλο σπορ χαρακτήρα. Το ίδιο κάνει και το στάνταρ ελεγχόμενο διαφορικό του εμπρός άξονα που ελαχιστοποιεί τις απώλειες πρόσφυσης.

Αισθητικά η πιο σπορ X2 ξεχωρίζει από τον πιο δυναμικό προφυλακτήρα της με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τις σκούρες μπλε δαγκάνες των δισκόφρενων της, την πίσω αεροτομή και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Στο εσωτερικό της αυτό που θα προσέχει άμεσα κανείς είναι τα καινούργια σπορ καθίσματα.

Η BMW X2 M35i θα αρχίσει να κατασκευάζεται από το Νοέμβριο, όμως οι πωλήσεις της στην Ευρώπη δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από το Μάρτιο του 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ