ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H ΤheRock Edition είναι η κορωνίδα της Mercedes X-Class και της κατηγορίας της

H ΤheRock Edition είναι η κορωνίδα της Mercedes X-Class και της κατηγορίας της

H Χ-Class, το ολοκαίνουργιο pickup της Mercedes, καλύπτει κάθε μεταφορική ανάγκη, είτε αυτή είναι επαγγελματική, είτε ελευθέρου χρόνου που σχετίζεται με χόμπι και δραστηριότητες είτε οικογενειακή. Πρόκειται για ένα χαρισματικό αυτοκίνητο, με χαρακτηριστικά και στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει σε μια πραγματικά δύσκολη και πολυσυλλεκτική κατηγορία, μαζί με την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Mercedes.

Στην κορυφή της γκάμας της X-Class και γενικά στην κορυφή της κατηγορίας της τοποθετείται η ολοκαίνουργια ειδική της έκδοση The Rock Edition, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο σε λευκό ή μαύρο μεταλλικό χρώμα αμαξώματος και χάρη στον επιπλέον εξοπλισμό της είναι ό,τι πιο πλούσιο, πολυτελές και τεχνολογικά προηγμένο μπορεί να αναζητήσει κάποιος σήμερα σε ένα pickup.

H TheRock Edition βασίζεται στη γραμμή εξοπλισμού Progressive, η οποία, όπως άλλωστε όλες η X-Class βασίζεται σε ένα ιδιαίτερα στιβαρό και κατά συνέπεια εξαιρετικά ανθεκτικό στη σκληρή χρήση πλαίσιο τύπου σκάλας. Εξίσου στιβαρός και ανθεκτικός στη σκληρή χρήση είναι και ο πίσω άκαμπτος άξονας, ενώ ο εμπρός των πολλαπλών συνδέσμων εξασφαλίζει -η ιδιαίτερα ασφαλής και προβλέψιμη οδική συμπεριφορά είναι δεδομένα- μεγαλύτερη ακρίβεια στο σύστημα διεύθυνσης και υψηλότερο επίπεδο άνεσης, που είναι σχεδόν εφάμιλλο με τα SUV της μάρκας. Παράλληλα, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και οι αναλογικά μικροί πρόβολοι εξασφαλίζουν εξαιρετικές δυνατότητες πέρα από την άσφαλτο, οι οποίες ενισχύονται και άλλο από το μπλοκέ πίσω διαφορικό. Το τελευταίο κάνει ακόμα καλύτερη και την οδική συμπεριφορά στο δρόμο, στην οποία συμβάλλουν και οι αντιστρεπτικές δοκοί εμπρός και πίσω.

mercedes

Στο εσωτερικό η εξαιρετική θέση οδήγησης με τις πολλαπλές δυνατότητες ρύθμισης, την εξαιρετική πλευρική στήριξη και τη δυνατότητα ακόμα και ρυθμιζόμενης οσφυϊκής υποστήριξης, εξασφαλίζει πως ο οδηγός θα παραμείνει ξεκούραστος και μετά από πολλά χιλιόμετρα και ανεξάρτητα από το αν μετακινείται για επαγγελματικούς ή προσωπικούς σκοπούς. Ταυτόχρονα, οι πολλές θήκες και θέσεις για μικρο-αντικείμενα αυξάνουν κατακόρυφα την πρακτικότητα, ενώ όπως είναι λογικό και αναμενόμενο από ένα μοντέλο της Mercedes υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία και συστήματα που εξασφαλίζουν ένα πραγματικά κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας. Από τους συνολικά επτά αερόσακους μέχρι τα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης όπως αυτό της διατήρησης λωρίδας (>3,5 tn), της αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, και του περιορισμού ταχύτητας κατάβασης (4x4). Ταυτόχρονα είναι διαθέσιμο και όλο το σύστημα υπηρεσιών Mercedes me.

Πέρα από όλα όσα προαναφέραμε η X-Class TheRock Edition διαθέτει και πολλά επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού που την κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστή. Αισθητικά οι ατσάλινες Styling bar μαζί με τις πλευρικές μπάρες- σκαλοπάτια που είναι επίσης κατασκευασμένα από ατσάλι αλλά και τις ζάντες ελαφρού κράματος των 18 ιντσών εξασφαλίζουν μια ακόμα πιο δυναμική εικόνα, ενώ επιπρόσθετα τονίζουν και άλλο τον off road χαρακτήρα.

mercedes1

Στο εσωτερικό η πολυτελής διάσταση ενισχύει ακόμα περισσότερο με τον αυτόματο κλιματισμό και τα καθίσματα ARTICO/ DYNAMICA, αλλά και το ηχοσύστημα AUDI 20 CD, ενώ εμπλουτισμένος είναι και ο τεχνολογικός εξοπλισμός με πακέτο στάθμευσης 360 μοιρών, τον αισθητήρα βροχής για την αυτόματη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων και το σύστημα πλοήγησης Garmin Map Pilot.

Η αποκλειστικά τετρακίνητη Mercedes Χ-Class TheRock Edition είναι διαθέσιμη τόσο ως Χ 220 d 4MATIC και X 250 d 4MATIC, με τον τετρακύλινδρο turbo diesel των 2.298 κυβικών εκατοστών να αποδίδει 163 και 190 ίππους αντίστοιχα (ροπή: 403 και 450 Nm), καθώς και ως X 350 d 4MATIC. Εδώ ο κινητήρας είναι ο κορυφαίος για την κατηγορία των pickup εξακύλινδρος turbo diesel των 3.000 κυβικών και των 258 ίππων (ροπή 550 Nm, διαθέσιμη μόλις από τις 1.400 σ.α.λ.). Στα ειδικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται ο ελαφρύς σχεδιασμός, ο στροβιλοσυμπιεστής ενός σταδίου με μεταβλητή γεωμετρία στροβίλου για χαρακτηριστικά ευέλικτη απόκριση κινητήρα και η καινοτόμος επίστρωση NANOSLIDE των κυλίνδρων, που χρησιμοποιείται και στη Φόρμουλα 1.

mercedes 2

Η X-Class TheRock Edition δεν διατίθεται μόνο με υπερ-πλήρη εξοπλισμό αλλά και με ιδιαίτερα προνομιακές τιμές. Έτσι, με στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο η Χ250 d 4MATIC TheRock Edition ξεκινά από τις 45.198,21 ευρώ και η -επίσης αυτόματη- Χ350 d 4MATIC TheRock Edition από τις 51.659,07 ευρώ. Υπάρχει δηλαδή όφελος για τον υποψήφιο αγοραστή τους από 6.940 ευρώ και από 7.830 ευρώ αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ