ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Ferrari των 28 εκατομμυρίων δολαρίων

H Ferrari των 28 εκατομμυρίων δολαρίων
RM Sothebys

Στο χρηματιστήριο των παλαιών αυτοκινήτων οι Ferrari είναι τα απόλυτα blue chip και αυτό αποδείχθηκε για άλλη μια φορά στην τελευταία δημοπρασία των RM Sothebys στη Νέα Υόρκη.

Στην οποία την παράσταση μπορεί να έκλεψε η ψυχεδελική Porsche 356 Cabrio της Janis Joplin, όμως τα 1,76 εκατομμύρια δολάρια με τα οποία άλλαξε ιδιοκτήτη δεν συγκρίνονται με τα 28 εκατομμύρια που δαπάνησε κάποιος άγνωστος συλλέκτης για να κάνει δική του μια αγωνιστική Ferrari.

FERRARI 290 MM FANGIO 5

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την 290 MM με αριθμό πλαισίου 0626 –συνολικά έχουν κατασκευαστεί μόλις 4 και όλες έχουν αμαξώματα του περίφημου Scaglietti- και κινητήρα έναν V12 3.500 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 320 ίππους και εξασφαλίζει μια τελική 280 χλμ./ ώρα. Το τελευταίο νούμερο γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν λάβει κανείς υπόψη του πως μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί στα μέσα της δεκαετίας του ΄50.

Για τη διαμόρφωση της τελικής τιμής των 28 εκατομμυρίων δολαρίων ρόλο και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό έπαιξε το γεγονός –πέρα από τη σπανιότητα και την πολύ καλή κατάσταση του αυτοκινήτου- ότι τη συγκεκριμένη 290 MM την είχε οδηγήσει ο μεγάλος Αργεντινός πιλότος, ο Juan Manuel Fangio, στο Mille Miglia του 1956. Μάλιστα ήταν ένας από τους πρώτους αγώνες του θρυλικού οδηγού, ο οποίος είχε τερματίσει στην 4η θέση. Έτσι για την ιστορία πρώτη ήταν μια άλλη Ferrari 290 MM με οδηγό τον Eugenio Castellotti.

Διαβάστε επίσης:

Η ψυχεδελική Porsche 356 Cabriolet της Janis Joplin πουλήθηκε έναντι 1,76 εκατομμυρίων δολαρίων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ