ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Beco είναι μια μοναδική McLaren P1 GTR αφιερωμένη στο μεγάλο Ayrton Senna

H Beco είναι μια μοναδική McLaren P1 GTR αφιερωμένη στο μεγάλο Ayrton Senna

Πριν από ακριβώς 30 χρόνια, το 1988, ο μεγάλος Βραζιλιάνος πιλότος, για πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών, ο Ayrton Senna, κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα στη Φόρμουλα 1. Πετυχαίνοντας τότε νέα ρεκόρ, με 8 νίκες στη σαιζόν και συνολικά 13 pole positions.

To μονοθέσιό του ήταν η McLaren MP4/4, η οποία ήταν βαμμένη στα χρώματα της Marlboro, που ήταν ο βασικός χορηγός της ομάδας μιας και τότε δεν απαγορευόταν η προβολή των προϊόντων καπνού.

Κάποιος φανατικός οπαδός του Senna, ίσως και της Marlboro, έδωσε στη ΜcLaren μια παραγγελία για μια ειδική έκδοση της P1 GTR, της αγωνιστικής εκδοχής του πρώτου hyper car της μάρκας. Η οποία είναι βαμμένη στα ίδια χρώματα με αυτά της MP4/4. Παράλληλα σε διάφορα σημεία του αμαξώματός της, όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες, υπάρχουν σλόγκαν όπως το «Driven to Perfection» ή δηλώσεις του Senna που έμειναν στην ιστορία (I am not designed to finish 2nd or 3rd… I am designed to win), καθώς και η σημαία της Βραζιλίας.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπε ούτε το «12», ο αριθμός του μονοθεσίου του Senna, ενώ η McLaren ανακοίνωσε πως για την ολοκλήρωση της βαφής χρειάστηκαν περισσότερες από 800 εργατώρες. Ταυτόχρονα έγιναν και κάποιες βελτιώσεις στην αεροδυναμική του αμαξώματος καθώς ενισχύσεις στο πλαίσιο.

Το Beco, το όνομα αυτής της one off -έτσι χαρακτηρίζονται τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται μια και μόνο φορά- McLaren P1 GTR των 1.000 ίππων, είναι το χαϊδευτικό με το οποίο φώναζαν τον Ayrton Senna οι γονείς του όταν ήταν μικρός. Όσο για την τιμή της παραμένει άγνωστη, αλλά είναι βέβαιο πως θα ανέρχεται σε κάποια εκατομμύρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ