ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Bugatti γιορτάζει τα 110 χρόνια της και τη γαλλική καταγωγή της με μια ειδική έκδοση

H Bugatti γιορτάζει τα 110 χρόνια της και τη γαλλική καταγωγή της με μια ειδική έκδοση

Η Bugatti έκλεισε φέτος 110 χρόνια ζωής και θεωρεί εαυτόν ως τον πιο παλιό κατασκευαστή σπορ μοντέλων. Αυτό από μόνο του είναι ένας καλός λόγος προκειμένου να παρουσιάσει μια ειδική έκδοση της Chiron, πιο συγκεκιμένα της Chiron Sport, κάτι φυσικά που έκανε.

Ταυτόχρονα όμως η «110 ans Bugatti», όπως ονομάζεται αυτή η σπέσιαλ Chiron Sport, είναι και ένας φόρος τιμής στη Γαλλία, μιας και η θρυλική εταιρεία έχει παραδοσιακά την έδρα της στην Αλσατία και πιο συγκεκριμένα στο Molsheim. Παράλληλα, με τη διχρωμία της σε ματ παραπέμπει στα μοντέλα της μάρκας της δεκαετίας του 1920, καθώς τότε τα δύο χρώματα του αμαξώματος ήταν μια επιπλέον ένδειξη πολυτέλειας.

Εδώ πάντως η διχρωμία χωρίζει το αμάξωμα, που πέρα από τη χαρακτηριστική αψίδα και τη μάσκα που είναι από αλουμίνιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, σε δύο μέρη: αυτό που αντιστοιχεί στους δύο επιβαίνοντες και σε αυτό του κινητήρα. Που βέβαια καταλήγει στην αναδιπλούμενη αεροτομή που είναι βαμμένη στα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Τα οποία υπάρχουν και σε άλλα σημεία, όπως στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεφτών, καθώς και στο εσωτερικό, με κυρίαρχα τα καθίσματα. Φυσικά υπάρχει και η πλακέτα που αναδεικνύει το ιδιαίτερο της συγκεκριμένης έκδοσης, που θα κατασκευαστεί σε μόλις 20 αντίτυπα.

Τα οποία βέβαια θα κινούνται από το γνωστό W16 των 8.000 κυβικών που αποδίδει 1.500 ίππους και 1.600 Nm. Όσο για την τιμή τους θα ξεπερνά σίγουρα τα 2,85 εκατομμύρια ευρώ που κοστίζει η στάνταρ Bugatti Chiron Sport, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα προβληματίσει διόλου τους υποψήφιους αγοραστές της.

To ανανεωμένο Audi TT RS έχει και πάλι 400 ίππους αλλά είναι πιο δυναμικό

Το νέο Luxury SUV 7 Crossback ξεκίνησε τη συλλογή βραβείων & διακρίσεων!

Αυτοκίνητο: H θρυλική Hispano Suiza επιστρέφει με ένα ηλεκτρικό υπερ- πολυτελές μοντέλο

BUGATTI CHIRON 101 ANS 3a

Τα χρώματα της γαλλικής σημαίας βρίσκονται σε αρκετά σημεία του αμαξώματος, με πιο εντυπωσιακό όλων την πίσω αεροτομή. Πηγή: Bugatti

ΔΗΜΟΦΙΛΗ