ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Polestar 2 των 40.000 ευρώ είναι το πρώτο ηλεκτρικό Volvo

Το Polestar 2 των 40.000 ευρώ είναι το πρώτο ηλεκτρικό Volvo

Η Polestar είναι η ηλεκτρική υπο- μάρκα της Volvo η οποία μετά το plug-in υβριδικό υπερ- αυτοκίνητό της, το Polestar 1, παρουσίασε ένα ακόμη μοντέλο, το Polestar 2. Είναι μάλιστα το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Volvo και εντάσσεται στο πρόγραμμα της σουηδικής εταιρείας που περιλαμβάνει συνολικά πέντε BEV (Battery Electric Vehicle) από το 2020 έως και το 2022.

Το Polestar 2 βασίζεται στο πλαίσιο CMA, που υποστηρίζει την ηλεκτροκίνηση και χρησιμοποιείται ήδη στη XC40, ενώ οι μπαταρίες του είναι τοποθετημένες στο δάπεδο και συμβάλλουν στην υψηλή συνολική ακαμψία. Η οποία πέρα από όλα τα άλλα, κολακεύει και τον πολιτισμένο χαρακτήρα.

Το μήκος του ηλεκτρικού Polestar 2 είναι 4,607 μέτρα, τιμή που το τοποθετεί ξεκάθαρα στη μεσαία κατηγορία και το φέρνει αντιμέτωπο, μεταξύ άλλων και με τo Model 3 της Tesla. Και ενώ το τελευταίο έχει μπαταρία μέχρι και 75 kWh το νέο Polestar υπερθεματίζει ελαφρώς με 78 kWh, που εξασφαλίζουν μια αυτονομία, κατά WLTP, της τάξης των 500 χιλιομέτρων. Τιμή ιδιαίτερα μεγάλη για τα τρέχοντας δεδομένα, όπως μεγάλα είναι τα νούμερα τόσο της ισχύος -408 ίπποι συνδυαστικά και από τους δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα- όσο και της ροπής (600 Nm). Όσο για τις επιδόσεις σημειώστε λιγότερα από 5,0 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα.

Πέρα από την στάνταρ έκδοση θα υπάρχει και η Performance, με αμορτισέρ Ohlins, ζάντες 20 ιντσών, φρένα Brembo, καθώς και δαγκάνες φρένων και ζώνες ασφαλείας σε χρυσό.

To εσωτερικό είναι αρκούντως high tech, όπως άλλωστε περιμένει κανείς, με δύο οθόνες 11,0 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment, ενώ η πλατφόρμα Android Auto θα λειτουργεί εδώ και για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία αντίστοιχου smartphone.

Η βασική έκδοση του Polestar 2 θα ξεκινά στην Κεντρική Ευρώπη από τις 39.900 ευρώ, ενώ αυτή θα είναι η τάξη μεγέθους και για τη χώρα μας. Για το λανσάρισμα θα υπάρχει η ειδική Launch Version, για την οποία θα πρέπει να καταβάλει κανείς προκαταβολή 1.000 ευρώ και στη συνέχεια να πληρώσει άλλες 59.900 ευρώ για την εξόφλησή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ