ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H ανανεωμένη Mercedes GLC έχει σύνολα βενζίνης με υβριδική υποβοήθηση και νέους diesel 2.000 κ.εκ.

H ανανεωμένη Mercedes GLC έχει σύνολα βενζίνης με υβριδική υποβοήθηση και νέους diesel 2.000 κ.εκ.

Ώρα ανανέωσης για το μεσαίο SUV της Mercedes, τη GLC, η οποία αισθητικά προσαρμόστηκε στα σημεία στην εικόνα της μεγαλύτερης, ακριβότερης και ολοκαίνουργιας GLE. Έτσι πλέον διαθέτει φώτα νέας σχεδίασης τόσο μπροστά όσο και πίσω, επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και χρώμιο σε σημαντικά μεγαλύτερες δόσεις. Το οποίο είναι και αυτό που εντοπίζει κανείς με την πρώτη ματιά, ενώ όπως είθισται υπάρχουν και ζάντες νέας σχεδίασης.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό ξεχωρίζει οπτικά η νέα και ελεύθερη οθόνη των 10,25 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό η οποία είναι επιτέλους αφής. Αυτός είναι και ο λόγος που πλέον δεν υπάρχει και ο περιστροφικός διακόπτης στην κεντρική κονσόλα. Η νέα οθόνη συνδυάζεται βεβαίως και με το καινούργιο σύστημα infotainment MBUX της μάρκας, που επιτρέπει έλεγχο τόσο με χειρονομίες όσο και με φωνητικές εντολές, ενώ υπάρχει και η ψηφιακή βοηθός που ενεργοποιείται με τη φράση «hey Mercedes». Ο πίνακας οργάνων με τη σειρά του είναι πλέον ψηφιακός με διαγώνιο έως και 12,3 ίντσες, ενώ φυσικά περισσότερα και ακόμα πιο εξελιγμένα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Οι καινούργιοι τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης των 2.000 κυβικών συνδυάζονται πλέον με ήπιο υβριδικό σύστημα (MHEV) μίζας- γεννήτριας που παίρνει κίνηση με ιμάντα, συνδυάζεται με ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt και συμβάλλει με 10 kW και 150 Nm. Η απόδοση του τετρακύλινδρου turbo είναι 197 ίπποι και 280 Nm στην GLC 200 και 258 ίπποι και 350 Nm στην GLC 300.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα παρουσιάζει και η ανανεωμένη γκάμα των κινητήρων πετρελαίου, καθώς το νέο υπερ- τροφοδοτούμενο σύνολο των 2.000 κυβικών έχει αντικαταστήσει το πιο παλιό των 2.143 κ.εκ. Η απόδοσή του είναι 163 ίπποι και 360 Nm, GLC 200d και 194 ίπποι και 400 Nm στην GLC 220d, ενώ η κορυφαία έκδοση είναι η GLC 300d με 245 ίππους και 500 Νm.

Οι πωλήσεις της ανανεωμένης Mercedes GLC, που για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμη και με Dynamic Body Control, αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στην άνοιξη. Oι βασικές εκδόσεις αναμένεται να έχουν και εκδόσεις με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς, ενώ στην πορεία θα προστεθούν και άλλοι καινούργιοι κινητήρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ