ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα υβριδικά Volvo XC60 και V60 αποκτούν εκδόσεις Polestar Engineered με 420 ίππους

Τα υβριδικά Volvo XC60 και V60 αποκτούν εκδόσεις Polestar Engineered με 420 ίππους

Μπορεί η Polestar να είναι πλέον υπο- μάρκα της Volvo και ως εκ τούτου ανεξάρτητη με δικά της μοντέλα -το σούπερ σπορ και πανάκριβο υβριδικό κουπέ Polestar 1 και το πλήρως ηλεκτρικό και σαφώς πιο προσιτό τετράθυρο Polestar 2 που παρουσιάστηκε στη Γενεύη και μελλοντικά το κουπέ SUV Polestar 3- αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα δεν ξεχνά τις καταβολές της.

Έτσι ασχολήθηκε και πάλι με μοντέλα παραγωγής της Volvo βελτιώνοντάς τα. Πιο συγκεκριμένα με τις εκδόσεις T8 Twin Engine των XC60 και V60, που ακολούθησαν μια αντίστοιχη εκδοχή του νέου S60. Η οποία ήταν εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής μιας και κατασκευάστηκαν μόλις 20 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν μέσω διαδικτύου μέσα σε μια μόλις ώρα.

Στα XC60 και V60 λοιπόν που έχουν δεχθεί τις επεμβάσεις της Polestar η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συνόλου ανεβαίνει στους 420 ίππους και τα 669 N. Όσο για τις επιδόσεις τους θα είναι ελαφρώς καλύτερες από τις ήδη πολύ καλές (XC60 T8: 0-100 χλμ./ ώρα σε 5,5 δεύτερα, τελική 230 χλμ./ ώρα) των στάνταρ εκδόσεών τους που αποδίδουν 390 ίππους και 650 Nm.

Οπτικά τα Polestar Engineered XC60 και V60 θα ξεχωρίζουν από τα πάντα απαραίτητα λογότυπα, τις ειδικά σχεδιασμένες ζάντες, τις μαύρες εξατμίσεις χρωμίου και τη μαύρη, γυαλιστερή μάσκα. Αντίστοιχα κάποιες διαφοροποιήσεις θα υπάρχουν και στο εσωτερικό τους προκειμένου να τονίζεται λίγο περισσότερο ο πιο σπορ χαρακτήρας τους.

Οι πωλήσεις τους αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι σε τιμές ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με αυτές των στάνταρ Τ8 Twin Engine.

VOLVO POLESTAR ENGINEERED 2

To XC60 T8 Twin Engine Polestar Engineered θα έχει ακόμα καλύτερες επιδόσεις χάρη στην αύξηση της συνδυαστικής απόδοσης του υβριδικού του συστήματος πρόωσης στους 420 ίππους. Πηγή: Volvo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ