ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο:Η Lexus σχεδιάζει ένα νέο εισαγωγικό μοντέλο προκειμένου να επανατοποθετηθεί στην Ευρώπη

Αυτοκίνητο:Η Lexus σχεδιάζει ένα νέο εισαγωγικό μοντέλο προκειμένου να επανατοποθετηθεί στην Ευρώπη

Η Lexus, η μάρκα πολυτελείας της Toyota, μπορεί να σημειώνει επιτυχία σε αγορές όπως είναι αυτή των ΗΠΑ αλλά στην Ευρώπη, με εξαίρεση ίσως τη Μεγάλη Βρετανία, πότε δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο στις premium κατηγορίες που μετέχει.

Τον τελευταίο καιρό έχει πάντως ανανεώσει σημαντικά τη γκάμα της, η οποία περιλαμβάνει και το ενδιαφέρον SUV UX, ενώ για να αυξήσει τις πιθανότητες διείσδυσής της προγραμματίζει ένα πραγματικά νέο εισαγωγικό και βέβαια και οικονομικά πιο προσιτό μοντέλο.

Το οποίο θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα το 2021, και μπορεί να μην είναι hatchback αλλά και ένα SUV ακόμα πιο μικρό από το UX. Κατά συνέπεια το μήκος του αναμένεται να είναι κάτω από τα 4,50 μέτρα. Οι άμεσοι ανταγωνιστές του θα είναι στην πράξη η νέα Mercedes A-Class, η ολοκαίνουργια BMW σειράς 1 οι πωλήσεις της οποίας θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο και το αναμενόμενο νέο Audi A3 η πρεμιέρα του οποίου θα γίνει επίσης το φθινόπωρο.

H βάση του θα είναι το μεταβλητό πλαίσιο TNGA της Toyota, η αισθητική του θα είναι επηρεασμένη σε κάποιο βαθμό από αυτήν του ιδιαίτερα επιτυχημένου C-HR, ενώ θεωρείτε δεδομένη την ύπαρξη και υβριδικής έκδοσής του.

Το ρόλο πάντως του εισαγωγικού μοντέλου θα μπορούσε να παίξει και το μικρό ηλεκτρικό που ετοιμάζει εδώ και καιρό η εταιρία με στόχο τις αγορές της Κίνας και της Ευρώπης. Η ονομασία UX300e είναι ήδη κατοχυρωμένη και μένει να δούμε ποιόν από τους δυο δρόμους θα ακολουθήσει η Lexus στην πολύ- αναμενόμενη επιστροφή της στις κάπως πιο μαζικές κατηγορίες της Ευρώπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ