ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To ηλεκτρικό υπερ - αυτοκίνητο VW I.D. R. κονιορτοποίησε το ρεκόρ των ηλεκτρικών στο Nürburgring

To ηλεκτρικό υπερ - αυτοκίνητο VW I.D. R. κονιορτοποίησε το ρεκόρ των ηλεκτρικών στο Nürburgring

Το I.D. R., το high tech ηλεκτρικό super car της VW, αποδεικνύεται μηχανική των ρεκόρ. Και αυτό γιατί μετά την κορυφαία επίδοση στο Pikes Peak και την επίτευξη ρεκόρ σε κάθε συμμετοχή του ήρθε η ώρα να κυριαρχήσει και στην Πράσινη Κόλαση, το θρυλικό Nürburgring.

Στη γερμανική πίστα λοιπόν, ο χρόνος γύρου της οποίας αποτελεί στοιχείο καταξίωσης κάθε γρήγορου μοντέλου που σέβεται τον εαυτό του, το I.D. R. των 680 ίππων πέτυχε χρόνο 6:05.336 λεπτών. Αυτό σημαίνει πως κατέβασε το ρεκόρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη συγκεκριμένη πίστα, που κατείχε το NIO EP9, κατά 40,56 δευτερόλεπτα. Διαφορά κάτι παραπάνω από συγκλονιστική.

Πίσω από το τιμόνι του I.D.R. βρέθηκε και στο Nuerburgring ο μόνιμος οδηγός του, ο Γάλλος νικητής στο Le Mans Romain Dumas, που πέτυχε μέση ταχύτητα γύρου 206,96 χλμ./ ώρα.

Συγκριτικά, το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Ring είναι μία Lamborghini Aventador SVJ με χρόνο γύρου 6:44 λεπτά -η 911 GT2 RS MR με το 6:40,33” δεν είναι ακριβώς παραγωγής- ενώ ο απόλυτος χρόνος είναι 5:19,5 και επιτεύχθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι από μία Porsche 919 Evo Le Mans Prototype.

Ο χρόνος του I.D. R. πάντως είναι σε κάθε περίπτωση κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός, ιδίως για πρώτη προσπάθεια στο Ring.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ