Τώρα θα υπάρχουν και κάμερες για τα οχήματα που κάνουν υπερβολικό θόρυβο
Η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να είναι η χώρα με τις περισσότερες κάμερες ασφαλείας και περιφρούρησης ανά κάτοικο, ανά τετραγωνικό χιλιόμετρα ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μέτρησης.
Στο άμεσο μέλλον, πάντως, ο αριθμός των καμερών πρόκειται να αυξηθεί, μιας και η κυβέρνηση της χώρας μελετά την τοποθέτηση συστημάτων μέτρησης που θα αποτελούνται από μετρητή θορύβου (ντεσιμπελόμετρο) και κάμερα. Έτσι αν ο θόρυβος ξεπερνά τα νόμιμα όρια η κάμερα θα προχωρά σε καταγραφή της πινακίδας κυκλοφορίας του οχήματος και στη συνέχεια θα ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία.
Σύμφωνα με τις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας o στόχος είναι ο εντοπισμός οχημάτων που για διάφορους λόγους, π.χ. μετατροπή σε κινητήρα ή απλά στην εξάτμιση, κάνουν υπερβολικό θόρυβο καθώς και των οδηγών που επίτηδες αυξάνουν τις στροφές στον κινητήρα προκειμένου να παράγεται περισσότερος θόρυβος.
Η προσπάθεια αυτή γίνεται, κυρίως, γιατί τα υψηλά επίπεδα θορύβου, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, επηρεάζουν ιδιαίτερα αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, προκαλώντας καρδιακές προσβολές, διαβήτη τύπου δύο και υψηλή αρτηριακή πίεση.
Xειμερινές εκπτώσεις: Έως πότε διαρκούν - Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
03:00
ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν φέτος διπλό και ποιοι δικαιούνται μείωση 20%
02:00
Πότε ολοκληρώνεται η προθεσμία για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων
01:00
Ποιες θα είναι οι χρεώσεις ρεύματος στα τιμολόγια από 1η Φεβρουαρίου
00:30