ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Jeep Compass: Ξεπερνά κάθε προσδοκία

Jeep Compass: Ξεπερνά κάθε προσδοκία

Ένα Jeep αποκλείεται να το μπερδέψεις με κάποιο άλλο αυτοκίνητο. Έτσι και το Compass δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ξεχωρίζεις από όλα τα άλλα 4x4 της κατηγορίας του. Η αυθεντική σχεδίαση της μάσκας με τις επτά τονισμένες ασημένιες γρίλιες εξασφαλίζει την άμεση αναγνωρισιμότητά, όπως άλλωστε και κάθε μοντέλου της αμερικανικής μάρκας. Η μάσκα εκτείνεται από άκρη σε άκρη δημιουργώντας ένα επιβλητικό σύνολο με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες να προσφέρουν εξαιρετικό περιμετρικό έλεγχο. Ταυτόχρονα τα πίσω φώτα τεχνολογίας LED ολοκληρώνουν το δυναμικό αμάξωμα του Compass που φτάνει τα 4,40 μέτρα σε μήκος προσφέροντας ευελιξία στην πόλη ή στο βουνό.

Η Jeep γνωρίζει ότι η ζωή κρύβει αρκετές προκλήσεις. Για αυτό από την στιγμή που θα επιλέξετε το Compass ως το νέο σας αυτοκίνητο μπορείτε να κινείστε αμέριμνα και πάνω από όλα άνετα απολαμβάνοντας τον ποιοτικό διάκοσμο. Παραμένει πιστό στον εμβληματικό χαρακτήρα της αμερικάνικης εταιρείας προσφέροντας κορυφαίας ποιότητας υλικά, προηγμένη τεχνολογία και συνδεσιμότητα. Πραγματικά, ο οδηγός ενός Compass βιώνει μια συναρπαστική εμπειρία από την εργονομική θέση οδήγησης απ’ όπου αντικρίζει έναν πλήρως ψηφιακό έγχρωμο πίνακα οργάνων 7,0 ιντσών.

Στην κεντρική κονσόλα φιλοξενείται η μεγαλύτερη οθόνη αφής -φτάνει έως και τις 8,4 ίντσες- του διαδραστικού συστήματος Uconnect με πλήρη συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto. Μερικά εκατοστά πιο χαμηλά βρίσκονται τα χειριστήρια του κλιματισμού, οι θύρες σύνδεσης και φόρτισης φορητών συσκευών, ο διακόπτης του ηλεκτρομηχανικού χειρόφρενου, καθώς και ο περιστροφικός διακόπτης του συστήματος τετρακίνησης (για τις εκδόσεις 4WD). Όλοι οι επιβάτες βολεύονται άνετα στο premium εσωτερικό του Compass με το προαιρετικό ηχοσύστημα Beats ισχύος 506 Watt με 9 ηχεία και subwoofer. Ο χώρος αποσκευών διαθέτει 438 πρακτικά λίτρα ενώ το ηλεκτρικό άνοιγμα της πόρτας του κάνει πιο εύκολη τη φόρτωση.

Το Jeep Compass εγγυάται ότι θα φτάσετε με άνεση και στιλ στον προορισμό σας, όποιος κι αν είναι αυτός. Εχέγγυο αποτελεί η ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων του που ξεκινά από τον βενζινοκινητήρα 1.4 MultiAir2 Turbo με 140 ίππους σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο και σύστημα μετάδοσης κίνησης 4x2 ή με 170 ίππους με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης 4x4. Στους diesel το Compass διατίθεται στην έκδοση 1.6 MultiJet II με 120 ίππους, χειροκίνητο κιβώτιο και σύστημα μετάδοσης 4x2. Ο μεγαλύτερος 2.0 MultiJet II αποδίδει από 140 έως 170 ίππους με ροπή 350 Nm, ενώ συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης 4x4.

Χάρη στο εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης το νέο Jeep Compass είναι το πιο ικανό εκτός δρόμου όχημα της κατηγορίας του. Συγκεκριμένα, εξοπλίζεται με δύο συστήματα μόνιμης τετρακίνησης: το Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low (με 20:1 crawl ratio), δύο διατάξεις που μπορούν στιγμιαία να κατανείμουν το 100% της διαθέσιμης ροπής στον τροχό που την χρειάζεται. Και τα δύο, ενσωματώνουν το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης Jeep Selec-Terrain που προσφέρει 5 διαφορετικές ρυθμίσεις λειτουργίας του συστήματος μετάδοσης κίνησης. Επιλέγοντας Auto, Snow, Sand, Mad ή Rock (η τελευταία επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο στο Trailhawk) ο οδηγός μπορεί να ξεπεράσει κάθε τύπο εδάφους σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η εξελιγμένη τετρακίνηση του Compass διαθέτει σύστημα που αποδεσμεύει την μετάδοση στους πίσω τροχούς όταν δεν απαιτείται (και την επαναφέρει ακαριαία όταν χρειαστεί, ανεξαρτήτως ταχύτητας και χωρίς καμία εμπλοκή του οδηγού) με στόχο την μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου και τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Ο υποψήφιος αγοραστής έχει να επιλέξει ανάμεσα στις εκδόσεις Sport, Longtitude, Night Eagle, Limited (η πληρέστερη όσον αφορά τον εξοπλισμό) και Trailhawk (η ικανότερη εκτός δρόμου), με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 2,5 εκατοστά (στις στάνταρ 4x4 εκδόσεις η απόσταση είναι 19,5 εκατοστά). Είτε κινείται στους δρόμους της πόλης, είτε σε ανεξερεύνητες διαδρομές, το σκληροτράχηλο πλαίσιο του Jeep Compass με τις εξελιγμένες αναρτήσεις McPherson και το κορυφαίο σύστημα απόσβεσης, διασφαλίζουν μία αξεπέραστη αίσθηση οδηγικής απόλαυσης!

Tο πλαίσιο του Compass είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό καθώς αποτελείται στο 65% από χάλυβα υψηλής αντοχής, ενώ υπάρχουν περισσότερα από 70 συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας συμπεριλαμβάνοντας διάφορα συστήματα υποβοήθησης οδηγού όπως είναι η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, το σύστημα διατήρησης πορείας στην λωρίδα κυκλοφορίας, η ειδοποίηση τυφλών σημείων και παρακολούθηση κάθετης κίνησης κατά το ξεπαρκάρισμα, το ενεργό cruise control, το ESC με σύστημα αποφυγής ανατροπής κ.α.). Το σύνολο των τεχνολογιών με τις οποίες εξοπλίζεται το νέο Compass είναι ένας ακόμη premium δείκτης για ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει ιδανικά την πολυτέλεια με κορυφαίες off-road δυνατότητες.

Η Jeep συνεχίζει στην ελληνική αγορά με μία πλήρη γκάμα μοντέλων και ένα νέο δίκτυο διανομέων. Διαθέσιμες και ετοιμοπαράδοτες είναι όλες οι νέες εκδόσεις και οι νέοι κινητήρες σε ιδιαίτερα δελεαστικές λιανικές τιμές προ φόρων που προσφέρουν στους πελάτες το μέγιστο όφελος σε σχέση με το ισχύον φορολογικό καθεστώς. Το Jeep Compass, με τους αποδοτικούς κινητήρες, τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας, τις ασυναγώνιστες εκτός δρόμου δυνατότητες και τα κορυφαία τεχνολογικά χαρακτηριστικά μπορεί να σας χαρίσει την ελευθερία που αναζητούσατε τόσο καιρό. Κάντε το δικό σας από 26.700 ευρώ!