ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Bentley Continental GT είναι το πιο γρήγορο μοντέλο παραγωγής στο διάσημο Pikes Peak

Η Bentley Continental GT είναι το πιο γρήγορο μοντέλο παραγωγής στο διάσημο Pikes Peak

Το Pikes Peak, η θρυλική ανάβαση των ΗΠΑ, έχει το δικό του ειδικό βάρος και έτσι η Bentley αποφάσισε να επαναλάβει, όπως και πέρυσι με την Bentayga, την προσπάθειά της για επίτευξη ενός νέου ρεκόρ. Μάλιστα φέτος έχει και έναν επιπλέον λόγο μιας και συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής.

Φέτος μετείχε στη διάσημη ανάβαση με την καινούργια Continental GT και με στόχο να διεκδικήσει το ρεκόρ των μοντέλων παραγωγής. Βέβαια μια τέτοια προσπάθεια ακούγεται αρχικά περίεργο να γίνει με ένα μεγάλο και βαρύ αυτοκίνητο που έχει ξεκάθαρα χαρακτήρα Gran Turismo, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε πλήρως τους ανθρώπους της παραδοσιακής βρετανικής εταιρείας του ομίλου Volkswagen.

Η Bentley Continental GT λοιπόν, σε έκδοση παραγωγής και χωρίς καμία ειδική μετατροπή, με τον W12 των 6.000 κυβικών και των 630 ίππων, κάλυψε τη διαδρομή των 19,98 χιλιομέτρων και των 156 στροφών σε 10:18,488 λεπτά και με μέση ταχύτητα 112 χλμ./ ώρα. Αυτό σημαίνει πως βελτίωσε το προηγούμενο ρεκόρ κατά 8,4 δευτερόλεπτα, νούμερο αν μην τι άλλο εντυπωσιακό.

Το οποίο γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν λάβει κανείς υπόψη του πως ο οδηγός της Continental GT, ο έμπειρος Rhys Millen, είχε να αντιμετωπίσει πέρα από τον στάνταρ πιο αραιό εξαιτίας του υψομέτρου αέρα που μειώνει την απόδοση ειδικά τον υπερ- τροφοδοτούμενων κινητήρων και ένα βρεγμένο οδόστρωμα με χιόνι στον τερματισμό!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ