ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε 31,49 δεύτερα το Koenigsegg Regera έχει φτάσει τα 400 χλμ./ ώρα και έχει ακινητοποιηθεί και πάλι

Σε 31,49 δεύτερα το Koenigsegg Regera έχει φτάσει τα 400 χλμ./ ώρα και έχει ακινητοποιηθεί και πάλι

Ρεκόρ στην αυτοκινητοβιομηχανία σε ότι αφορά τις επιδόσεις υπάρχουν πολλά, μεταξύ αυτών και το 0-400-0 χλμ./ ώρα. Με το hyper car -η συγκεκριμένη διαδικασία απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτά- να επιταχύνει από στάση έως τα 400 χλμ./ ώρα και στη συνέχεια ο οδηγός του να επιβραδύνει όσο πιο δυνατά είναι δυνατό.

Ο νέος κάτοχος του συγκεκριμένου ρεκόρ είναι τo Regera της Koenigsegg, που πέτυχε την εξαιρετική επίδοση των 31,49 δευτερολέπτων στο αεροδρόμιο Rada στη Σουηδία που βρίσκεται μόλις 70 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, με ιδανική θερμοκρασία περιβάλλοντος (16 βαθμοί Κελσίου) και με οδηγό τον Sonny Person, που είναι και ο επίσημος της εταιρείας.

Η επίδοση του Regera είναι καταπληκτική γιατί το μέχρι τώρα ρεκόρ, το κατείχε ένα άλλο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας, το Agera RS, ήταν 33,29 δευτερόλεπτα και είχε επιτευχθεί το 29017 στη Νεβάδα των ΗΠΑ. Για λόγους σύγκρισης σημειώστς πως η αντίστοιχη επίδοση της Bugatti Chiron με τον πρώην πιλότο της Φόρμουλα 1 Juan Pablo Montoya στα πηδάλιά της είναι 41,96 δεύτερα.

Πάντως στο τέλος του βίντεο που μπορείτε να δείτε στην συνέχεια ο Christian von Koenigsegg, ιδιοκτήτης της εταιρείας, κάνει λόγω όχι για ένα αλλά για δύο ρεκόρ. Λέτε το δεύτερο να είναι ένα καινούργιο ταχύτητας, που θα ξεπερνάς το (ανεπίσημο) των 490,484 χλμ./ώρα της Bugatti Chiron;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ