ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Volvo ανανεώνει τα S90 και V90 και τα εξοπλίζει και με ήπια υβριδικά σύνολα

Η Volvo ανανεώνει τα S90 και V90 και τα εξοπλίζει και με ήπια υβριδικά σύνολα

Τα μεγάλα μοντέλα της σειράς 90 της Volvo, δηλαδή η λιμουζίνα S90, το στέισον V90 και το V90 Cross Country, με τα πιο τονισμένα off road χαρακτηριστικά, ανανεώνονται προγραμματισμένα. Στα πλαίσια αυτής της ανανέωσης λοιπόν αποκτούν και ήπια υβριδικά σύνολα με παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt, που είχαν κάνει την εμφάνισή τους καταρχήν στα XC60 και XC90 και πλέον θα είναι διαθέσιμα για όλα τα μοντέλα της σουηδικής εταιρείας.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα των Volvo της σειράς 90 και όχι μόνο έχει τη δυνατότητα να ανακτά την ενέργεια που απελευθερώνεται κατά το φρενάρισμα και να την αποθηκεύει σε μια πρόσθετη μπαταρία ιόντων λιθίου. Στη συνέχεια και όταν χρειάζεται, κυρίως κατά την εκκίνηση από στάση και στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις, υπάρχει η δυνατότητα απόδοσης της ενέργειας αυτής και της υποβοήθησης του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το αποτέλεσμα είναι η έως και 15% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και οι μειωμένες εκπομπές ρύπων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Εξωτερικά τα ανανεωμένα μεγάλα Volvo διακρίνονται κυρίως από το νέο εμπρός προφυλακτήρα τους σε συνδυασμό με καινούργιους προβολείς ομίχλης, ενώ υπάρχει και νέα σχεδίαση των αεροδυναμικών βοηθημάτων. Με καινούργια σχεδίαση εμφανίζονται και τα πίσω φώτα με τα σειριακά πλέον φλας, ενώ όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και νέοι τροχοί καθώς και καινούργια γκάμα χρωμάτων αμαξώματος.

Στο εσωτερικό αυτό που προσέχει κανείς είναι το αναβαθμισμένο ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins, ενώ σημαντική εξέλιξη είναι και η προηγμένη λειτουργία καθαρισμού αέρα Advanced Air Cleaner, που περιλαμβάνει αισθητήρα για τα σωματίδια PM 2,5. Μάλιστα οι επιβάτες μπορούν να παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα στην καμπίνα μέσω της κεντρικής οθόνης, ενώ αν το επιθυμούν μπορούν να εξαλειφθούν όλα τα μικρο- σωματίδια μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Από κει και πέρα υπάρχουν πλέον δύο θύρες USB-C για τους πίσω επιβάτες, καθώς και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης smartphones, ενώ πλέον διατίθεται και η αποκλειστική μάλλινη επένδυση καθισμάτων tailored wool blend. Επίσης για τα κορυφαία μοντέλα από πλευράς εξοπλισμού υπάρχει και επιλογή χωρίς δέρμα (leather free).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ