ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ημέρες Β' Παγκοσμίου Πολέμου: H Βρετανία ζητά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες παραγωγή αναπνευστήρων

Ημέρες Β' Παγκοσμίου Πολέμου: H Βρετανία ζητά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες παραγωγή αναπνευστήρων

Στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και προκειμένου να βοηθηθούν νοσούντες απαραίτητοι είναι οι αναπνευστήρες, που φυσικά δεν υπάρχουν σε επάρκεια. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.

Όπως για παράδειγμα στη Μεγάλη Βρετανία, όπου η κυβέρνησή της απευθύνθηκε για το σκοπό αυτό στις αυτοκινητοβιομηχανίες θυμίζοντας σε κάποιους και ημέρες Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν τα εργοστάσιά τους κατασκεύαζαν τα πασίγνωστα Spitfire.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Boris Johnson λοιπόν και η κυβέρνησή του έχουν προσεγγίσει καταρχήν τις Ford, Honda, JCB και Rolls Royce προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους τη δυνατότητα κατασκευής αναπνευστήρων στις γραμμές παραγωγής τους.

Ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει και με τεχνικές εταιρείες, ενώ η αντίδραση της Ford ήταν άμεση. Οι ιθύνοντες της μάρκας είπαν πως θέλουν να βοηθήσουν στη δύσκολη αυτή κατάσταση με όποιον τρόπο μπορούν και πως για την ώρα συζητούν με την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της Toyota που επίσης διατηρεί εργοστάσιο στη Μεγάλη Βρετανία, παρόλο που δεν έχει γίνει καμία επαφή μαζί της από πλευράς κρατικών υπηρεσιών.

Πέρα πάντως από το αν υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής των γραμμών παραγωγής για την κατασκευή αναπνευστήρων το ζητούμενο είναι αν υπάρχουν διαθέσιμα και σε ικανές ποσότητες τα απαιτούμενα εξαρτήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ