ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ ακυρώνεται, γίνεται νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού

Η έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ ακυρώνεται, γίνεται νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού

Φέτος θα ήταν η πρώτη χρόνια που η έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ θα γινόταν τον Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα από τις 9 έως τις 21 Ιουνίου, σε μια προσπάθεια να ανακάμψει αποκτώντας και έναν πιο διαδραστικό χαρακτήρα. Παραδοσιακά η έκθεση στην άλλοτε Μέκκα του αυτοκινήτου στις ΗΠΑ διοργανωνόταν στις αρχές κάθε νέας χρονιάς και ως η πρώτη της νέας σαιζόν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα τελευταία χρόνια όμως επηρεαζόταν ιδιαίτερα από τη CES που γινόταν στο Λας Βέγκας μετά από λίγες μέρες.

Η έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ του 2020 λοιπόν δεν ήταν γραφτό να γίνει μιας και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Κρίσεων (Federal Emergency Management Agency) των ΗΠΑ αποφάσισε να μετατρέψει το εμπορικό κέντρο TCF Center, όπου θα γινόταν η έκθεση, σε νοσοκομείο εκστρατείας για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19 για τουλάχιστον έξι μήνες.

Στην πολιτεία του Μίσιγκαν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 4.650 άτομα θετικά στον κορωνοϊό εκ των οποίων τα περισσότερα, 1.377 για την ακρίβεια, στο Ντιτρόιτ. Μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί 111 θάνατοι ενώ στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται έξαρση της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Πάντως η οργάνωση έχει ήδη αρχίσει να προγραμματίζει τη North American Internation Auto Show, αυτή είναι η επίσημη ονομασία της έκθεση του Ντιτρόιτ για του χρόνου.

Από τις μεγάλες ετήσιες εκθέσεις αυτοκινήτου στον κόσμο έχουν ακυρωθεί όλες μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, με τελευταία χρονικά το Goodwood Festival of Speed που ήταν προγραμματισμένο για τις 9 με 12 Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ