ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Ποια είναι η τιμή εκκίνησης της νέας Mercedes GLA στην Ελλάδα;

Αυτοκίνητο: Ποια είναι η τιμή εκκίνησης της νέας Mercedes GLA στην Ελλάδα;

Η GLA είναι από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Mercedes των τελευταίων ετών στη χώρα μας και φυσικά ένα από τα πιο επιτυχημένα SUV, ενώ τώρα περνά στη δεύτερη γενιά της.

Η οποία είναι πιο ώριμη σχεδιαστική, με μια πιο δυναμική εμφάνιση, που χάρη και στο αυξημένο κατά 10 εκατοστά ύψος της τονίζει πιο πολύ την off road διάστασή της, καθώς και με μια εξαιρετική για SUV αεροδυναμική, μιας και ο συντελεστής οπισθέλκουσάς της είναι 0,28.

Στο εσωτερικό ακολουθείται ο σύγχρονος και high tech διάκοσμος με την μεγάλη ελεύθερη οθόνη -αποτελείται από αυτές του πίνακα οργάνων και του infotainment που δίνουν την αίσθηση του ενιαίου οπτικά συνόλου- που είναι γνωστή και από τα άλλα καινούργια προσθιοκίνητα μοντέλα της μάρκας. Ταυτόχρονα βελτιωμένοι είναι και οι χώροι της για επιβάτες και αποσκευές.

Η βασική έκδοση του καινούργιου μικρού SUV της Mercedes είναι η GLA 200, που με τον τετρακύλινδρο των 1.332 κυβικών και των 163 ίππων που στην Ελλάδα ξεκινά από τις 35.850 ευρώ. Με το εισαγωγικό επίπεδο εξοπλισμού και στάνταρ το 7G-DCT, το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων.

Τα προαιρετικά επίπεδα εξοπλισμού -η Mercedes τα αναφέρει ως πακέτα- είναι το Style που κοστίζει επιπλέον 976,50 ευρώ, το Progressive που προσθέτει 1985,55 ευρώ και το AMG Line προς 3.840,90 ευρώ.

Για την αρχή υπάρχει, όπως άλλωστε για κάθε μοντέλο της Mercedes τα τελευταία χρόνια και η ειδική έκδοση Edition 1 με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό και επιπλέον κόστος 8.332,80 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ