ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Ford F-150 της Arctic Trucks μπορεί να κινηθεί άνετα στους αιώνιους πάγους

To Ford F-150 της Arctic Trucks μπορεί να κινηθεί άνετα στους αιώνιους πάγους

Η Ισλανδία δεν έχει μεν αυτοκινητοβιομηχανία αλλά έχει μια εταιρεία μετατροπών η οποία είναι πασίγνωστη σε όσους ασχολούνται με μετακινήσεις σε περιοχές όπου οι πάγοι καλύπτουν τα πάντα. Από επιστημονικές αποστολές μέχρι περιηγήσεις τουριστικού χαρακτήρα. 

Η εταιρεία αυτή είναι η Arctic Trucks και η τελευταία της δημιουργία είναι το Ford F-150 AT44. Σε αντίθεση με άλλους βελτιωτές που προβάλλουν την ισχύ των αυτοκινήτων τους η Ισλανδική εταιρεία αναφέρει στην επωνυμία των μοντέλων της το μέγεθος των τροχών τους. Έτσι λοιπόν στο F-150 όπως καταλάβατε έχουν διάμετρο 44 ιντσών, που αντιστοιχούν σε 1,12 μέτρα. Σχεδόν δηλαδή όσο είναι το ύψος ενός σούπερ σπορ μοντέλου, ενώ πέρα από πολύ ψηλά τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι και ιδιαίτερα φαρδιά.

Προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με τον πάγο και να κατανέμεται πιο ομοιόμορφα το βάρος του αυτοκινήτου. Μάλιστα στο ημιφορτηγό της Ford έχουν τοποθετήσει και σύστημα αυτόματης αυξομείωσης της πίεσης των ελαστικών μέσω μπουτόν στο ταμπλό. Η ελάχιστη πίεση, προκειμένου το μεγάλο τετρακίνητο να μπορεί να κινηθεί και σε παχύ, απάτητο στρώμα χιονιού, για τα λάστιχα είναι τα 0,2 bar.

Προκειμένου να μπορούν να τοποθετηθούν οι τροχοί με τα θηριώδη ελαστικά, που είναι ειδική παραγγελία για την Arctic Trucks, έχουν προηγηθεί μετατροπές στην ανάρτηση και αύξηση της απόστασης από το έδαφος, ενώ αφαιρούνται τα στάνταρ φτέρα και στη θέση τους μπαίνουν άλλα, πολύ πιο φαρδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ