ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η θωρακισμένη Mercedes- Maybach S600 Guard είναι το πιο ασφαλές αυτοκίνητο του κόσμου

Η θωρακισμένη Mercedes- Maybach S600 Guard είναι το πιο ασφαλές αυτοκίνητο του κόσμου

Από τη στιγμή που κάποιοι άνθρωποι, λόγω της θέσης ή της οικονομικής τους επιφάνειας ή για κάποιον άλλο λόγο είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο, ο οποίος γίνεται ακόμα μεγαλύτερος κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους, είναι λογικό τα θωρακισμένα επιβατικά αυτοκίνητα, που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι πολυτελείς λιμουζίνες, να έχουν ζήτηση.

Μάλιστα αυτό δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών, αλλά πηγαίνει αρκετά πίσω στο χρόνο. Ακόμα και πριν το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, μιας και η Mercedes, η οποία έχει μια μεγάλη παράδοση στη συγκεκριμένη κατηγορία, είχε παρουσιάσει ήδη από το 1928, με το Nürburg 460, το πρώτο της θωρακισμένο μοντέλο.

MERCEDES MAYBACH S600 GUARD 6

Το εσωτερικό δεν είναι μόνο ασφαλές είναι και υπερ-πολυτελές. Πηγή: Mercedes

Το πιο καινούργιο είναι η Mercedes- Maybach S600 Guard, που βασίζεται, όπως λέει και το όνομά της, στην υπερ- πολυτελή εκδοχή των σχεδόν 5,50 μέτρων της S-Class και είναι το πιο ασφαλές μη στρατιωτικό όχημα που μπορεί να αγοράσει κανείς από πλευράς θωράκισης. Κι αυτό γιατί είναι το πρώτο θωρακισμένο επιβατικό με αντί-βαλλιστική πιστοποίηση VR10. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως αντέχει σε επιθέσεις με σφαίρες από πυροβόλα, βόμβες αλλά και ρουκέτες. Ενδιαφέρον είναι πως η Mercedes τονίζει πως τα κρύσταλλα των παραθύρων έχουν επιπρόσθετη πολυκαρβονική επίστρωση ώστε να εξοστρακίζονται οι σφαίρες, την ίδια στιγμή που οι ενισχύσεις του δαπέδου και μάλιστα σε όλο του το μήκος είναι τέτοια που να παρέχει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια σε βομβιστικές επιθέσεις.

Φυσικά η προστασία αυτή έχει το ανάλογο αντίτιμο, μιας και η Mercedes- Maybach S600 Guard κοστίζει, στη Γερμανία, τουλάχιστον 470.000 ευρώ προ φόρων, ενώ δεν είναι η μόνη της ειδικής θωρακισμένης γκάμας της γερμανικής εταιρείας. Η οποία περιλαμβάνει και τις G500 Guard, GLE 350 d 4MATIC Guard, GLE 500 4MATIC Guard, S500 και S600 Guard.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ