ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το νέο κάμπριο της σειράς 4 της BMW επέστρεψε στη μαλακή οροφή

Αυτοκίνητο: Το νέο κάμπριο της σειράς 4 της BMW επέστρεψε στη μαλακή οροφή

Με την παρουσίαση της νέας γενιάς του μεσαίου κάμπριο της BMW τελείωσε οριστικά η εποχή της αναδιπλούμενης μεταλλικής οροφής για τη βαυαρική εταιρεία. Έτσι λοιπόν μετά από 13 ολόκληρα χρόνια όλα τα ανοιχτά μοντέλα της BMW έχουν και πάλι μαλακή οροφή.

Μάλιστα αυτή της νέας σειράς 4, που όπως και το κουπέ έχει τη χαρακτηριστικά μεγάλη μάσκα, συνδυάζει σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία την κομψότητα μιας μαλακής οροφής με την πρακτικότητα ενός hard top. Με την τοποθέτηση αυτή τονίζεται η ποιοτική της κατασκευή και η καλή ηχομόνωση που παρέχει, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το κατά 40% μικρότερο βάρος της σε σχέση με την μεταλλική αναδιπλούμενη. Επίσης το ότι καταλαμβάνει αισθητά μικρότερο χώρο όταν είναι διπλωμένη, γεγονός που πριμοδοτεί το χώρο αποσκευών.

Παρά τη μαλακή οροφή αλλά και τις πόρτες και τα καπό από αλουμίνιο η νέα ανοιχτή σειρά 4 δεν είναι στην πράξη πιο ελαφριά από την προκάτοχό της. Και αυτό γιατί οι εξωτερικές της διαστάσεις αυξήθηκαν αισθητά (+12,8 εκατοστά το μήκος), ενώ εμπλουτισμένος είναι και ο εξοπλισμός. Ασφάλειας, υποβοήθησης, άνεσης και διασύνδεσης.

Ένας άλλος παράγοντας αύξησης του βάρους είναι και η παρουσία συστημάτων ήπιας υβριδικής υποβοήθησης (MHEV) με παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48V για τα σύνολα πετρελαίου και για τον εξακύλινδρο βενζίνης.

Βασική έκδοση βενζίνης είναι η 420i των 1.998 κυβικών και των 184 ίππων, δίλιτρη αλλά με 258 ίππους είναι και 430i, ενώ κορυφαία η τρίλιτρη τετρακίνητη και όπως είπαμε με ήπια υβριδική υποβοήθηση Μ440i xDrive των 374 ίππων, που χρειάζεται μόλις 4,9 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα και η τελική της περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ ώρα.

Για την αρχή ο διαθέσιμος diesel είναι ο τετρακύλινδρος των 2.000 κυβικών και των 190 ίππων, ενώ στην πορεία θα ακολουθήσουν και δύο εξακύλινδροι diesel.

Στη Γερμανία η καινούργια ανοιχτή BMW 4 ξεκινά από σχεδόν 52.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ