ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε ποιον τομέα θεωρούν στη Mercedes πως ήταν υπερβολικοί;

Σε ποιον τομέα θεωρούν στη Mercedes πως ήταν υπερβολικοί;

Στις συζητήσεις και στις ανακοινώσεις για το μέλλον της αυτοκίνησης η ηλεκτροκίνηση και η πορεία προς αυτήν μπορεί να κυριαρχεί, όμως υπάρχουν και άλλα ζητήματα που απασχολούν κάθε κατασκευαστή μεμονωμένα.

Στη Mercedes για παράδειγμα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πλάνο εξορθολογισμού των πάντων, με στόχο τόσο την εξοικονόμηση πόρων -η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι μια πολύ ακριβή υπόθεση- όσο και την αναδιάρθρωση της γκάμας.

Εδώ λοιπόν αρκετοί, μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της και επικεφαλής όλου του ομίλου της Daimler Ola Kallenius, πιστεύουν πως η Mercedes έχει περισσότερα από όσα θα έπρεπε μικρά μοντέλα. Ο λόγος βέβαια για την προσθιοκίνητη γκάμα της που περιλαμβάνει μέχρι στιγμής οχτώ διαφορετικές προτάσεις -πρόκειται για τις τρεις εκδοχές της A-Class (Hatchback, Sedan και επιμηκυμένο Sedan στην Kίνα, την πολυμορφική B-Class, τις πιο upper class CLA και CLA Shooting Brake και βέβαια τα δύο SUV, τη GLA και τη GLB.

Οι οποίες στο άμεσο μέλλον θα αυξηθούν σε 11, καθώς θα προστεθούν οι πλήρως ηλεκτρικές EQA και EQB καθώς και το μικρό βαν T-Class, που θα έχει και επιβατική και επαγγελματική έκδοση.

Ο Kallenius θεωρεί πως η κάλυψη πρακτικά όλων των πιθανών παραλλαγών αμαξωμάτων στην μικρή- μεσαία κατηγορία είναι υπερβολική και πως η Mercedes δεν έχει κανένα λόγο να δίνει τόσο μεγάλή έμφαση στα συγκεκριμένα μοντέλα από τη στιγμή που είναι premium κατασκευαστής και δεν ανταγωνίζεται τους πιο μαζικούς.

Από τη στιγμή που η πρόθεση της μάρκας δεν είναι να καταργήσει κανένα από τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα, λογικό από τη στιγμή που οι πωλήσεις τους αντιστοιχούν στο ¼ των συνολικών, η προσπάθειά της θα στραφεί στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αναβάθμισή τους. Οι ουσιαστικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι θα αφορούν την επόμενη γενιά τους.

Πάντως η αναδιάρθρωση έχει ξεκινήσει ήδη από τις πιο μεγάλες κατηγορίες της Mercedes, μιας και μετά από πολλά χρόνια η ολοκαίνουργια S-Class, η ναυαρχίδα της μάρκας, δεν θα έχει εκδόσεις κουπέ και καμπριολέ αλλά ούτε και AMG.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ