ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Σαν τη Ferrari Omologata δεν υπάρχει δεύτερη

Αυτοκίνητο: Σαν τη Ferrari Omologata δεν υπάρχει δεύτερη

Οι καλοί πελάτες της Ferrari είναι αυτοί που αγοράζουν συχνά πυκνά τα καινούργια της μοντέλα, οι πολύ καλοί που δίνουν την παραγγελία τους και για τα περιορισμένης παραγωγής hyper cars της, ενώ υπάρχουν και αυτοί που στα γραφεία της διοίκησης της εταιρείας και μόνο εκεί τους ξέρουν με το μικρό τους όνομα.

Και αυτό γιατί έχουν αποκτήσει ένα ειδικό μοντέλο, ένα από τα λεγόμενα one- off με ξεχωριστή σχεδίαση που φτιάχτηκε μια φορά και μόνο για αυτούς.

Μέχρι στιγμής η Ferrari έχει κατασκευάσει δέκα, με τελευταία την Omologata των φωτογραφιών μας, που να μεν βασίζεται στην 812 Superfast αλλά τα μόνα τους κοινά είναι το παρμπρίζ και οι προβολείς. Για αυτό άλλωστε χρειάστηκαν και σχεδόν δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί.

Έτσι η μάσκα της είναι ολοκαίνουργια και σαφώς πιο δυναμική, όπως καινούργιο είναι και το πίσω παρμπρίζ με τα τρία οριζόντια στοιχεία, ενώ πολύ ωραία είναι η εκδοχή των τριών κλασικών πίσω φωτιστικών.

Φυσικά δεν λείπει ένας μεγάλος διαχύτης, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν αρκετές αναφορές στη μεγάλη αγωνιστική ιστορία της Scuderia Ferrari αλλά και στη 250 GTO, καθώς και εντυπωσιακά σπορ καθίσματα σε συνδυασμό μπλε δέρματος και τζιν.

Εξίσου εντυπωσιακό και το εκτυφλωτικό κόκκινο Rosso Magma του αμαξώματος, ενώ μπορεί η Ferrari να μην ανακοινώνει επίσημα στοιχεία για τον κινητήρα αλλά είναι βέβαιο πως έχει χρησιμοποιηθεί ο V12 των 6.500 κυβικών και των 800 ίππων της 812 Superfast. Που την επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 2,9 δεύτερα και της εξασφαλίζει μια τελική 340 χλμ./ ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ