ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τo νέο Hennessey Venom F5 των 1.847 ίππων θέλει να πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας

Τo νέο Hennessey Venom F5 των 1.847 ίππων θέλει να πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας

Η Hennessey δεν έχει κρύψει ποτέ τη φιλοδοξία της κατασκευάσει και επίσημα το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο και αυτό ευελπιστεί να πετύχει με το νέο της μοντέλο. Το Venom F5, που βασίζεται σε ένα πλαίσιο που έχει εξελιχθεί ειδικά για το σκοπό -στον προκάτοχό του Venom GT είχε χρησιμοποιηθεί ένα της Lotus έπειτα από πολλές μετατροπές- και ζυγίζει μόλις 86 κιλά.

Οι διαστάσεις του Venom F5 είναι μάλλον τυπικές για ένα hyper car -το μήκος του είναι σχεδόν 4,70 μέτρα και το πλάτος του προσεγγίσει τα 1,91 μέτρα- όπως και η εμφάνισή του με το χαρακτηριστικό πίσω μέρος.

Όσο για τον κινητήρα του είναι ένας V8 6.600 κυβικών -με ωστήρια(!) για μικρές διαστάσεις και χαμηλό κέντρο βάρους- ο οποίος ονομάζεται Fury και με τη βοήθεια δύο μεγάλων turbo αποδίδει 1.847 ίππους και 1.618 Nm. Που σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος των μόλις 1.360 κιλών επαρκούν προκειμένου το δημιούργημα της Hennessey να ξεπεράσει τον αριθμό ορόσημο των 500 χλμ./ ώρα και να κάνει δικό του το ρεκόρ ταχύτητας.

Θεωρητικά και με βάση την κλιμάκωση του ημι- αυτόματου κιβωτίου των 7 σχέσεων το Venom F5 μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 534 χλμ./ ώρα, ενώ εντυπωσιακός είναι και ο τρόπος που επιταχύνει από στάση: τα 100 χλμ./ ώρα έρχονται σε μόλις 2,6 δεύτερα, το 0-200 σε 4,7 και το 0-300 χλμ./ ώρα σε 8,7.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε πως το Venom F5 μπορεί να χρησιμοποιείται και σε καθημερινή βάση -δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο-μιας και διαθέτει ανέσεις όπως κλιματισμό και στοιχεία πολυτέλειας όπως είναι οι δερμάτινες επενδύσεις.

Για να γίνει πάντως αυτό θα πρέπει να προλάβει κανείς να αποκτήσει ένα από τα συνολικά 24 που θα κατασκευαστούν -ο ιδιοκτήτης της εταιρείας John Hennessey λέει πως ήδη έχει λάβει προκαταβολές για τα μισά από αυτά- για το οποίο θα κληθεί να πληρώσει το λιγότερο 1,73 εκατομμύρια ευρώ (2,1 εκατομμύρια δολάρια).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ