ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To VW Polo συνεχίζει ελαφρώς ανανεωμένο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο

To VW Polo συνεχίζει ελαφρώς ανανεωμένο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο

Η VW μπορεί να παρουσιάζει το ένα EV (Electric Vehicle) μετά το άλλο αλλά ταυτόχρονα δεν παραμελεί και τα μοντέλα που την έχουν φέρει έως εδώ. Μοντέλα όπως το Polo που δηλώνει εδώ και μισό αιώνα το παρόν στη γκάμα της και περιλαμβάνεται διαρκώς στη λίστα των best sellers της.

Η τρέχουσα γενιά του Polo λοιπόν συμπληρώνει τριετία και έτσι υποβάλλεται σε μια ανανέωση. Η οποία ως είθισται τελευταία περιλαμβάνει περιορισμένες αισθητικές αλλαγές και πολύ περισσότερες τεχνολογικές.

Οπτικά το νέο Polo ξεχωρίζει από τη φωτεινή λωρίδα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της μάσκας και ενώνει τους LED πλέον προβολείς, ενώ LED είναι και τα πίσω φώτα.

Στο εσωτερικό σημαντική διαφοροποίηση είναι η ύπαρξη ψηφιακού πίνακα οργάνων στις πιο πλούσιες εκδόσεις με διαγώνιο 8,0 ή 10,25 ιντσών, ο οποίος κατά τα πρότυπα του Golf αποτελεί μια ενιαία οπτικά επιφάνεια με την οθόνη του συστήματος infotainment. H οποία έχει μέγεθος 6,5 ή 9,2 ιντσών και έχει και μια ελαφρά κλίση προς τον οδηγό.

Από το Golf έρχονται και οι συρόμενοι διακόπτες αφής, ενώ από κει και πέρα υπάρχει αναβάθμιση των συστημάτων υποβοήθησης, που πλέον περιλαμβάνουν και σύστημα ημι- αυτόνομης οδήγησης.

Η γκάμα των κινητήρων του ανανεωμένου Polo περιλαμβάνει μόνο τρικύλινδρα σύνολα 1.000 κυβικών, με ή χωρίς turbo. To ατμοσφαιρικό αποδίδει 80 ίππους και τα δύο turbo 95 και 110. Το πιο ισχυρό συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις που είναι προαιρετικό στην έκδοση των 95 ίππων.

Η γκάμα ολοκληρώνεται με τον 1.0 TGΙ που καταναλώνει κατά βάση φυσικό αέριο (CNG) και αποδίδει 90 ίππους. Το ανανεωμένο VW Polo θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας το φθινόπωρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ