ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H VW θέλει να προσφέρει την αυτόνομη οδήγηση και με χρονοχρέωση

H VW θέλει να προσφέρει την αυτόνομη οδήγηση και με χρονοχρέωση

Μπορεί η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση να είναι οι πολύ μεγάλες εξελίξεις στην αυτοκίνηση ωστόσο υπάρχουν και άλλες, μικρότερες μεν αλλά εξίσου σημαντικές καθώς σχετίζονται με τις δύο πρώτες.

Μία από αυτές είναι και η ασύρματη ενημέρωση ή over the air updates αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το δόκιμο αγγλικό όρο, η οποία επιτρέπει τόσο την ενημέρωση του λογισμικού όσο και το ξεκλείδωμα δυνατοτήτων.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα είναι εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα αλλά η χρήση τους θα είναι δυνατή μόνο μόλις παρέχεται το κατάλληλο ψηφιακό κλειδί. Φυσικά έναντι πληρωμής και για όσο χρόνο χρειάζεται ο οδηγός πραγματικά τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Αυτό ανοίγει το δρόμο, όπως είπε ο υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ της VW, Klaus Zellmer, σε μία συνέντευξή του στο βρετανικό TopGear, να μπορεί να παρέχεται πρόσβαση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης με τα οποία θα εξοπλίζονται τα μελλοντικά μοντέλα.

Τα οποία θα είναι έχουν ιδιαίτερα μεγάλο κόστος, τόσο για την εταιρεία που θα πρέπει να τα εξελίξει όσο και για τον καταναλωτή που θα κληθεί να τα πληρώσει. Προκειμένου ο τελευταίος να μην υποβληθεί σε αυτό το μεγάλο έξοδο, που είναι πολύ πιθανό να τον οδηγήσει στο να μην επιλέξει καν την απόκτηση της συγκεκριμένης λειτουργία, η VW σκέφτεται να την παρέχει με χρονοχρέωση. Με κόστος περίπου 7 ευρώ την ώρα. Το οποίο ναι μεν είναι αρκετά υψηλό αλλά όχι και απαγορευτικό. Ειδικά αν η χρήση της συγκεκριμένης δυνατότητας είναι λελογισμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ