ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η GLC Coupe είναι το 7ο κατά σειρά SUV στη γκάμα της Mercedes

Η GLC Coupe είναι το 7ο κατά σειρά SUV στη γκάμα της Mercedes

Συνήθως τα μοντέλα παραγωγής έχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από τα πρωτότυπα που τα προαναγγέλουν, όμως στην περίπτωση της Mercedes GLC Coupe που παρουσιάστηκε επίσημα στη Νέα Υόρκη αυτό δεν ισχύει, καθώς μοιάζει αρκετά με το concept που είχε εμφανιστεί πριν από ένα χρόνο στη Σαγκάη.

Το concept που διακρινόταν για τις όμορφες και δυναμικές γραμμές του, κάτι που βέβαια ισχύει και για τo νέο SUV κουπέ, το οποίο χαρακτηρίζεται από την ίδια τη Mercedes ως «το πιο σπορ της κατηγορίας».

Ο χαρακτηρισμός πάντως δικαιολογείται οπτικά, μιας και ο δυναμικός προσατανολισμός δεν προσδιορίζεται μόνο από το χαρακτηριστικό σχεδιασμό της οροφής και τη μεγαλύτερη κλίση του παρμπρίζ της GLC κουπέ, αλλά και από τις διαφορετικές της αναλογίες σε σχέση με την κλασική, πεντάθυρη GLC, καθότι είναι πια μακριά και πιο χαμηλή (κατά 8 και 4 εκατοστά αντίστοιχα).

Το εσωτερικό, όπως συνήθως συμβαίνει, δεν έχει ουσιαστικά αλλαγές σε σχέση την τελευταία, κάτι που ισχύει και για τον εξοπλισμό ασφάλειας, άνεσης και διευκόλυνσης. Για την περίσταση πάντως στάνταρ είναι τόσο το σύστημα Drive Select με τα 5 προγράμματα λειτουργίας όσο και η σπορ ανάρτηση -η πνευματική χρεώνεται επιπλέον- ενώ το σύστημα διεύθυνσης είναι πιο άμεσο και έχει γίνει προσπάθεια να περιοριστεί το βάρος στους 1,7 τόνους με την πιο εκτεταμένη χρήση ελαφρών υλικών.

MERCEDES GLC COUPE 21

Η σπορ εικόνα δεν προκύπτει μόνο από τη σχεδίαση της οροφής αλλά και από τις διαφορετικές διαστάσεις σε σχέση με την κλασική GLC. Πηγή: Mercedes

Οι πωλήσεις της Mercedes GLC Coupe θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο και τότε θα είναι διαθέσιμη με τα τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Ο πρώτος, που χρησιμοποιείται στην 250 4Matic είναι 2.000 κυβικών και 211 ίππων, ενώ ο diesel των 2.143 κυβικών αποδίδει 170 ίππους στην 220d 4Matic και 204 στην 250d. Και οι 3 εκδόσεις είναι τετρακίνητες και έχουν στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων, ενώ προς το τέλος του χρόνου θα ακολουθήσει η AMG GLC43 με 367 άλογα.

Στην πορεία τη γκάμα θα συμπληρώσει η υβριδική GLC 350e 4Matic Coupe. Εδώ ο κινητήρας βενζίνης των 2.000 κυβικών συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 116 ίππων, οπότε προκύπτει συνδυαστική ισχύς 320 ίππων που εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 5,9 δεύτερα. Η υβριδική GLC Coupe μπορεί να κινηθεί καθαρά ηλεκτρικά για μέχρι και 50 χιλιόμετρα, ενώ η κορυφαία έκδοση θα είναι φυσικά η GLC63 AMG με τον bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ