ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η McLaren F1 διατηρεί αναλλοίωτες τη γοητεία και την αξία της

Η McLaren F1 διατηρεί αναλλοίωτες τη γοητεία και την αξία της

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα hypercar και στη συνέχεια το χαίρονται, καλύπτοντας όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορούν. Για να απολαύσουν τις επιδόσεις και το χαρακτήρα του.

Υπάρχουν και άλλοι που το αγοράζουν και απλά το κοιτάζουν. Το οδηγούν ελάχιστα περιμένοντας να αυξηθεί η αξία του.

Για τη McLaren F1 των φωτογραφιών μας με τον αριθμό πλαισίου 029, που ήταν η 25η που παραδόθηκε τo 1995, ισχύει το δεύτερο, καθώς μετά από 26 χρόνια και δύο ιδιοκτήτες -έναν στην Ιαπωνία και έναν στις ΗΠΑ- το κοντέρ της έχει γράψει μόλις 387 χιλιόμετρα. Ούτε καν 20 ετησίως…

Τα πάντα σε αυτήν είναι γνήσια, ακόμα και τα λάστιχα (που θα είναι «ξύλα» μετά από τόσο χρόνια), ενώ υπάρχει ακόμα και το σπάνιο ρολόι TAG Heuer που τη συνόδευε καθώς και τα εργαλεία από τιτάνιο.

Τα πάντα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, και αυτό ισχύει και για τον κινητήρα της, τον V12 των 6.100 κυβικών και των 630 ίππων της BMW που συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Oι McLaren F1 πρακτικά δεν πωλούνται και όταν διατίθεται μια οι συλλέκτες είναι έτοιμοι να προσφέρουν όσα περισσότερα μπορούν. Ειδικά αν είναι σε κατάσταση «μόλις βγήκε από το εργοστάσιο». Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπολογίζεται πως ο νέος της ιδιοκτήτης θα πληρώσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ για να την κάνει δική του.

Αν θα την οδηγεί κιόλας είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ