ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To VW Polo GTI ανανεώθηκε και ανέβηκε στους 207 ίππους

To VW Polo GTI ανανεώθηκε και ανέβηκε στους 207 ίππους

Μετά τις απλές εκδόσεις του VW Polo ήρθε η ώρα της ανανέωσης και για την κορυφαία και πιο σπορ GTI.

Η οποία ακολουθεί τη λογική του μεγαλύτερου Golf GTI και έτσι έχει την καινούργια μάσκα, επανασχεδιασμένους προβολείς, καθώς και διαφοροποιημένα πίσω φώτα που εισέρχονται πλέον στην πέμπτη πόρτα, στο κέντρο της οποίας δεν αναγράφεται εδώ Polo αλλά GTI.

Ταυτόχρονα υπάρχουν και εδώ κάποιες κόκκινες λεπτομέρειες, καθώς και νέες ζάντες με κόκκινες δαγκάνες για τα δισκόφρενα, ενώ το εσωτερικό είναι σαφώς πιο σπορ. Φυσικά δεν λείπουν οι καρό επενδύσεις, αλλά ούτε και το νέο σύστημα infotainment της μάρκας με τη στάνταρ οθόνη των 8,0 ιντσών και την προαιρετική των 9,2 που συνδυάζεται με το σύστημα Discover Pro.

O TSI των 2.000 κυβικών ανανεώθηκε και έτσι αποδίδει πλέον 207 ίππους και 320 Nm ροπής που κινούν και πάλι τους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Το νέο VW Polo GTI χρειάζεται 6,5 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα και έχει τελική 240 χλμ./ ώρα, ενώ για την ανάρτηση υπάρχει η επιλογή Sport Select που συνδυάζεται και από αντίστοιχα προγράμματα οδήγησης, που επεμβαίνουν στη χαρτογράφηση του κινητήρα και την αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης.

Για πρώτη φορά το Polo GTI, οι πωλήσεις του οποίου θα ξεκινήσουν μέαα στο καλοκαίρι, θα μπορεί να εξοπλιστεί και με ημι- αυτόνομο σύστημα οδήγησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ