ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Lamborghini Miura έχει μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία

Αυτή η Lamborghini Miura έχει μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία

Η εμβληματική Lamborghini Miura κατασκευάστηκε ελάχιστες φορές, οπότε είναι λογικό οι περισσότερες να έχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες. Μια από τις πιο ιδιαίτερες είναι αυτή που συνοδεύει τη Miura P400 S των φωτογραφιών μας και είναι μοντέλο του 1971.

Η αγορά της από ένα ζευγάρι Ιρανών είχε γίνει ως ένα είδος επένδυσης, μιας και ήταν ο τρόπος προκειμένου να παρακαμφθεί η απαγόρευση εξαγωγής συναλλάγματος που ίσχυε τότε στη χώρα και να χρηματοδοτηθούν οι σπουδές της κόρης τους στις ΗΠΑ. Με την πώλησή της.

Πράγματι η κόρη και η Miura πήγαν στις ΗΠΑ αλλά η κοπέλα όχι μόνο δεν πούλησε το πανέμορφο supercar αλλά το κυκλοφορούσε για περίπου 2 χρόνια. Στη συνέχεια και έπειτα από ένα μικρο-τρακάρισμα στην πούλησε στο συνεργείο που τη συντηρούσε, οι άνθρωποι του οποίου παρήγγειλαν τα ανταλλακτικά και δεν έκαναν τίποτα.

Απεναντίας ξέχασαν τη Miura σε μια αποθήκη στην Καλιφόρνια για περίπου 40 χρόνια. Όταν ανακαλύφθηκε αναπαλαιώθηκε μερικώς, απομακρύνθηκε σχεδόν πλήρως το αρχικό της χρώμα και φάνηκε το καθαρό μέταλλο και είναι έτοιμη προς πώληση. Με ούτε 25.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ της.

Σε δημοπρασία των RM Sotheby’s στις 14 Αυγούστου και η τιμή της αναμένεται να κυμανθεί από τα 1,50 έως τα 1,85 εκατομμύρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ