ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To ID. Life είναι ο προπομπός του φτηνού ηλεκτρικού VW

To ID. Life είναι ο προπομπός του φτηνού ηλεκτρικού VW

Το πρωτότυπο ID. Life που παρουσίασε η VW στην έκθεση του Μονάχου είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς προλογίζει ένα από τα μελλοντικά εισαγωγικά ηλεκτρικά μοντέλα της.

Πιο πιθανό είναι να πρόκειται για την πρώτη προσέγγιση του ID.2 και όχι του ακόμα πιο μικρού ID.1, που θα έχει και αδελφές εκδόσεις με τα σήματα των Skoda και Seat που θα λέγονται Elroq και Acantra αντίστοιχα.

Μια σημαντική διαφορά των πιο φτηνών EVs της VW είναι πως σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα θα είναι προσθιοκίνητα, καθώς η βάση τους θα είναι το πλαίσιο MEB Entry του ομίλου. Από κει και πέρα το μήκος του πρωτότυπου προσεγγίζει τα 4,10 μέτρα, ενώ με 2.650 χιλιοστά το μεταξόνιο είναι ιδιαίτερα μεγάλο με τα τρέχοντα δεδομένα της κατηγορίας.

Αυτό μεταφράζεται σε καλούς χώρους στο εσωτερικό, που σχεδιαστικά είναι minimal και χαρακτηρίζεται από ένα «μισό» τιμόνι ή yoke αν προτιμάτε, που εκτός απροόπτου δεν θα δίνει το παρόν και στο μοντέλο παραγωγής.

Λιτός με καθαρές, ευθείες γραμμές και ενδιαφέρουσα εικόνα των λογοτύπων της μάρκας είναι και ο σχεδιασμός του αμαξώματος, που κάνει σαφές πως πρόκειται για ένα SUV.

Που ως πρωτότυπο έχει κινητήρα 231 ίππων και μπαταρία 57,0 kWh, που εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 7,0 δεύτερα και από μια αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Νούμερα που στην έκδοση παραγωγής -αναμένεται το 2025- και ειδικά την εισαγωγική θα διαφοροποιούνται προς τα κάτω.

Όσο για την τιμή υπολογίστε περί τις 22.000 ευρώ με επιδότηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ