ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ID.5 είναι το νέο ηλεκτρικό SUV κουπέ της VW με top έκδοση τη GTX των 299 ίππων

Το ID.5 είναι το νέο ηλεκτρικό SUV κουπέ της VW με top έκδοση τη GTX των 299 ίππων

Πιστή στις εξαγγελίες της η VW διευρύνει και άλλο τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων με ένα SUV κουπέ, το ID.5. Το οποίο, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο έχει πολλά κοινά με το ID.4 αλλά και κάποιες διαφοροποιήσεις πέρα από την εμφανώς πιο κεκλιμένη οροφή του.

Διαφοροποιήσεις όπως τις εισαγωγές αέρα εμπρός που θυμίζουν Golf R και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πιο δυναμικής εικόνας. Η οποία είναι φυσικά ακόμα πιο τονισμένη στην κορυφαία σπορ έκδοση του GTX, που ξεχωρίζει και από την πίσω αεροτομή της.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές σε σχέση με το ID.4 περιορίζονται στην ουσία μόνο στα νέα χρώματα του διάκοσμου, ενώ ενδιαφέρον είναι πως η κεκλιμένη οροφή δεν επηρεάζει το μέγεθος του πορτμπαγκάζ. Το οποίο ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων κυμαίνεται από τα 549 έως και τα 1.561 λίτρα.

Η βασική έκδοση του ID.5 είναι η Pro με 174 ίππους, ακολουθεί η ID.5 Pro Performance με 204 (το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 10,4 και 8,4 δεύτερα αντίστοιχα, ενώ κορυφαία είναι, όπως προαναφέραμε, η τετρακίνητη GTX με τους δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 299 ίππους και χρειάζεται μόλις 6,3 δεύτερα για να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ ώρα.

Όλα τα ID.5 έχουν μπαταρία 77,0 kWh και αυτονομία που φτάνει τα 520 χιλιόμετρα στις δικίνητες εκδόσεις και τα 480 χιλιόμετρα στην GTX, που επιπλέον παρουσιάζει μεγαλύτερη αεροδυναμική αντίσταση.

Ο on-board φορτιστής είναι των 11,0 kW ενώ το ID.5 μπορεί να φορτίσει σε ταχυφορτιστή DC έως 135 kW και σε περίπου 30 λεπτά να αποκτήσει τη δυνατότητα να κινηθεί για 320 έως 390 χιλιόμετρα.

Όπως και στο ΙD.4 υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση προσοχή έχει δοθεί στο φωτισμό τόσο εντός όσο και εκτός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ