ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι ηλεκτρικές Alfa Romeo θα έχουν και σπορ εκδόσεις Quadrifoglio

Οι ηλεκτρικές Alfa Romeo θα έχουν και σπορ εκδόσεις Quadrifoglio

Όπως έχουμε γράψει και άλλη φορά η Stellantis έχει φιλόδοξα σχέδια για την Alfa Romeo και την αναγέννησή της. Η οποία περιλαμβάνει και τη μετεξέλιξή της σε μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα από το 2027.

Και αν τα παραπάνω είναι μουσική στα αυτιά των οπαδών της ιστορικής ιταλικής εταιρείας εντούτοις υπάρχει μια ανησυχία για το αν ο σπορ χαρακτήρας της μάρκας, που αποτελεί στοιχείο του DNA της, θα διατηρηθεί και στην EV εποχή.

Μια ανησυχία την οποία φιλοδοξεί να αμβλύνει η πρόθεση των Ιταλών να έχουν και εκδόσεις Quadrifoglio για τα ηλεκτρικά μοντέλα τους. Η αρχή αναμένεται να γίνει το 2024 όταν και θα παρουσιαστεί ένα ηλεκτρικό SUV της κατηγορίας Β, που εκτός απροόπτου θα ονομάζεται Palade.

Η λογική λέει πως η εξέλιξή του θα βασιστεί στο πλαίσιο και στο σύστημα πρόωσης άλλων αντίστοιχων μοντέλων της Stellantis, όπως είναι για παράδειγμα το DS 3 Crossback.

Φυσικά προκειμένου να μπορεί να δικαιολογηθεί η επωνυμία Quadrifoglio δεν θα απαιτηθούν μόνο περισσότεροι ίπποι αλλά και διαφορετικές ρυθμίσεις της ανάρτησης και αναβαθμισμένα φρένα, καθώς το βάρος των ηλεκτρικών είναι αυξημένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ