ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το S90 Excellence είναι η πρόταση της Volvo για ένα υπερ-πολυτελές εσωτερικό

Το S90 Excellence είναι η πρόταση της Volvo για ένα υπερ-πολυτελές εσωτερικό

Τα εσωτερικά των αυτοκινήτων, στις βασικές τους αρχές, δεν έχουν εξελιχθεί παρά ελάχιστα τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ η πραγφματική επανάσταση αναμένεται να έρθει με την καθιέρωση της αυτόνομης οδήγησης.

Μέχρι τότε όμως πολλοί κατασκευαστές αναζητούν νέα κόνσεπτ και νέες διαμορφώσεις, ειδικά στις μεγάλες κατηγορίες, που θα αυξήσουν και άλλον την άνεση και την πολυτέλεια, κυρίως για όσους κάθονται πίσω.

Μια προσέγγιση αυτής της λογικής είναι το εσωτερικό του S90 Excellence που παρουσίασε πρόσφατα η Volvo, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την απουσία καθίσματος για το συνοδηγό. Στη θέση του υπάρχει μια κατασκευή πολλαπλών χρήσεων που η σουηδική εταιρεία ονομάζει Lounge Console και αποτελεί την εξέλιξη μιας παλαιότερης ομώνυμης πρότασής της.

Η αφαίρεση του καθίσματος του συνοδηγού εξασφαλίζει τόσο την ανεμπόδιστη ορατότητα όσων κάθονται πίσω, καθώς και τη μεγαλύτερη άνεσή τους. Το τελευταίο εγγυώνται και τα ξεχωριστά καθίσματά τους, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται ποτηροθήκες που ανάλογα με τις ανάγκες είναι είτε θερμαινόμενες είτε ψυχώμενες, δυνατότητες μασάζ -τα πάντα ελέγχονται φυσικά ηλεκτρονικά από τους πίσω επιβάτες- μεγάλη οθόνη για τα multimedia, καθώς και ένα ψυγείο. Αυτό βρίσκεται ανάμεσα στα δύο καθίσματα και έχει θέσεις και για 2 κρυστάλλινα ποτήρια, της παραδοσιακής σουηδικής εταιρείας Orrefors.

VOLVO S90 EXCELLENCE 14

Κέντρο ψυχαγωγίας, κινητό γραφείο ή θερμαινόμενο σκαμπό για κορυφαία άνεση. Αυτοί είναι οι τρεις ρόλοι που μπορεί να παίξει η Lounge Console που έχει αντικαταστήσει το κάθισμα του συνοδηγού στο S90 Excellence. Πηγή: Volvo

Όσο για την Lounge Console μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους, με τον πρώτο να είναι ως θερμαινόμενο σκαμπό, που δίνει στον επιβάτη που κάθεται ακριβώς από πίσω να τεντώσει τα πόδια του -προσοχή στη λεπτομέρεια: για τα παπούτσια του υπάρχει ειδικά θήκη. Επίσης μπορεί να παίξει το ρόλο του κέντρου ψυχαγωγίας, με την οθόνη να μετακινείται σε μια θέση που εξασφαλίζει καλύτερη οπτική γωνία, ενώ ο ήχος μεταδίδεται μέσω ασύρματων ακουστικών της Bowers & Wilkins, ώστε να μην ενοχλείτε ο οδηγός και τέλος αυτόν του κινητού γραφείου. Στην περίπτωση αυτή η Lounge Console με το πάτημα ενός κουμπιού γίνεται χώρος εργασίας με αναδιπλούμενο τραπεζάκι, ενώ χάρη στη μεγάλη οθόνη μπορούν να γίνουν ακόμα και τηλεδιασκέψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ