ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H Escalade V είναι η πιο ακριβή Cadillac όλων των εποχών

Αυτοκίνητο: H Escalade V είναι η πιο ακριβή Cadillac όλων των εποχών

Η Cadillac είναι η πιο γνωστή και καταξιωμένη premium μάρκα αυτοκινήτων των ΗΠΑ αλλά σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οι τιμές των μοντέλων της είναι κατά κανόνα πιο προσιτές.

Αυτό όμως δεν ισχύει για την Escalade V, την κορυφαία εκδοχή του γιγαντιαίου SUV της, η οποία ως είθισται στην κατηγορίας είναι διαθέσιμη με δύο μεταξόνια. Το στάνταρ των 3,017 χιλιοστών και το επιμηκυμένο των 3.406 της ESV -που είναι ανάλογο του μήκους ενός μικρού αυτοκινήτου.

Θηριώδης είναι και ο κινητήρας της, καθώς είναι ένας V8 με 6.200 κυβικά ο οποίος με τη βοήθεια υπερσυμπιεστή αποδίδει 690 ίππους και 885 Nm ροπής και εξασφαλίζει, παρά τους 2,3 τόνους βάρους, ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 4,4 δεύτερα.

Ο V8 συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων και τετρακίνηση, ενώ από κει και πέρα ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει από πνευματική ανάρτηση και ένα πολυτελές εσωτερικό μέχρι ηχοσύστημα με συνολικά 36 ηχεία.

Όλα αυτά εκτοξεύουν την τιμή της Cadillac Escalade V στις 149.990 δολάρια, πόσο που την καθιστά στις ΗΠΑ πολύ πιο ακριβή από την BMW X7 M60i και τη φέρνει πολύ κοντά στη Mercedes-Maybach GLS των 160.000 δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ