ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το νέο Lexus RX συνεχίζει την υβριδική παράδοση

Αυτοκίνητο: Το νέο Lexus RX συνεχίζει την υβριδική παράδοση
Το καινούργιο RX διαθέτει εντυπωσιακή εμφάνιση, με μια παραπάνω από εμφατική μάσκα και ένα πίσω μέρος που με τη σειρά του συμβάλλει στη συνολικά δυναμική και σύγχρονη εικόνα του

To RX, το πρώτο υβριδικό SUV της Lexus, έφτασε αισίως στην 5η γενιά του, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα και συνεχίζει την παράδοση της εταιρείας στην κατηγορία.

Έτσι και το καινούργιο RX διαθέτει εντυπωσιακή εμφάνιση, με μια παραπάνω από εμφατική μάσκα και ένα πίσω μέρος που με τη σειρά του συμβάλλει στη συνολικά δυναμική και σύγχρονη εικόνα του.

Όσο για τις εξωτερικές του διαστάσεις το μήκος του φτάνει τα 4,89 μέτρα και δεν έχει μεταβληθεί σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το ύψος έχει μειωθεί κατά 10 χιλιοστά, ενώ σημαντική είναι η αύξηση του πλάτους (25 χιλιοστά) και κυρίως του μεταξονίου που πλέον φτάνει τα 2.850 χιλιοστά (+65).

Ειδικά το τελευταίο συμβάλλει στην αύξηση των χώρων στο εσωτερικό, το οποίο συνεχίζει τη λογική της Lexus για ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα. Ταυτόχρονα είναι σύγχρονο σχεδιαστικά και high tech με τη μεγάλη οθόνη των 14,0 ιντσών του συστήματος infotainment να κυριαρχεί στο διάκοσμο.

Από τη γκάμα των κινητήρων οι πιο ενδιαφέρουσες εκδόσεις για την Ευρώπη είναι οι RX 350h και RX 450h. Και στις δύο χρησιμοποιείται ο τετρακύλινδρος των 2.500 κυβικών της μάρκας. Στην πρώτη συνδυάζεται με ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης, ενώ στη δεύτερη με ένα plug-in υβριδικό με μπαταρία 18,1 KWh και ηλεκτρική αυτονομία που προσεγγίζει τα 65 χιλιόμετρα.

Για κάποιες αγορές θα υπάρχει και η υβριδική RX 500h με κινητήρα turbo 2.400 κυβικών και 371 ίππων, ενώ η μόνη συμβατική είναι η RX 350 των 279 ίππων που προορίζεται για τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τόσο το αυτόματο κιβώτιο όσο και η τετρακίνηση είναι στάνταρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ