ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Hyundai επαναφέρει το Pony Coupe Concept του 1974

Αυτοκίνητο: Η Hyundai επαναφέρει το Pony Coupe Concept του 1974

Πριν από σχεδόν 50 χρόνια, το 1974, η Hyundai παρουσίασε στην τότε έκθεση του Τορίνο, το Pony Coupe Concept. Ένα πρωτότυπο που μαζί με άλλα τέσσερα ήταν «παραγγελία» της νεοσύστατης τότε Hyundai -είχε ιδρυθεί μόλις πριν από 7 χρόνια ως κατασκευαστική- στο νεαρό τότε Giorgetto Giugiaro.

To Pony Coupe Concept χαρακτηρίζεται από τη γεωμετρική σχεδίασή του με τις έντονες ακμές και τις ευθείες γραμμές -θυμηθείτε το σύγχρονό του VW Golf της 1ης γενιάς. Από αυτό το πρωτότυπο προέκυψαν ένα hatchback και ένα αγροτικό με τα οποία κάποια χρόνια μετά, προς τα τέλη της δεκαετίας του ’70, ξεκίνησε η παρουσία της Hyundai στην Ευρώπη.

Τώρα η Hyundai αναθέτει και πάλι στο Giorgetto Giugiaro, που εν τω μεταξύ έχει ψηφιστεί ως σχεδιαστής του αιώνα και μετά την πώληση της Italdesign έχει ιδρύσει το γραφείο GFG Style, να δημιουργήσει μια σύγχρονη εκδοχή του Pony Coupe Concept.

Η οποία θα είναι έτοιμη την ερχόμενη άνοιξη, ενώ κάποια πρώτα σκίτσα του έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα. Από τα σκίτσα αυτά βλέπει κανείς πως μεταξύ των δύο πρωτότυπων υπάρχουν πολλές ομοιότητες και αρκετές διαφορές.

Έτσι το μήκος είναι ελαφρώς πιο μεγάλο, το εμπρός μέρος έχει αυξημένο ύψος, το πίσω τμήμα της οροφής «σβήνει» πιο ομαλά, ενώ και οι θόλοι των τροχών είναι αισθητά πιο μεγάλοι.

Πιο χαρακτηριστική διαφορά είναι οι εισαγωγές αέρα στα πίσω φτερά, που θα μπορούσαν να είναι και μια ένδειξη για την παρουσία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης στο κέντρο του αμαξώματος. Από την άλλη οι πιθανότητες το νέο Hyundai Pony Coupe Concept να είναι ηλεκτρικό είναι αυξημένες.

Το τι θα ισχύει θα το μάθουμε, όπως προαναφέραμε, σε λίγους μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ