ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H νέα Mercedes-AMG S 63 E Performance έχει 802 ίππους και σούπερ επιδόσεις

Αυτοκίνητο: H νέα Mercedes-AMG S 63 E Performance έχει 802 ίππους και σούπερ επιδόσεις

H S 63 είναι η πιο σπορ έκδοση της κορυφαίας λιμουζίνας της Mercedes, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι και η πιο δυνατή S-Class που έχει υπάρξει στη μακρόχρονη ιστορία του μοντέλου.

Ο λόγος είναι απλός: Η AMG S 63 E Performance, αυτή είναι η πλήρης ονομασία της, είναι plug-in υβριδική, με το γνωστό bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών να συνδυάζεται να αποδίδει 612 ίππους και να συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη απόδοση 190 ίππων στον πίσω άξονα και μια μπαταρία 13,1 kWh.

Η τελευταία ενσωματώνει και τεχνολογία από τη Φόρμουλα 1 με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία για 33 χιλιόμετρα, ενώ η συνδυαστική απόδοση φτάνει τις εντυπωσιακές τιμές των 802 ίππων και των 1.430 Nm.

Εξίσου εντυπωσιακές και οι επιδόσεις, μιας και η λιμουζίνα των 5 και πλέον μέτρων -είναι διαθέσιμη μόνο με το μεγάλο μεταξόνιο- και των 2.600 κιλών χρειάζεται μόλις 3,3 δεύτερα για να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ ώρα. Επίσης μπορεί να κινηθεί μέχρι και με 290 χλμ./ώρα.

Από κει και πέρα και μεταξύ άλλων υπάρχουν και τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση, πνευματική και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, σύστημα infοtainment με ειδικές λειτουργίες.

Όσο για την αισθητική η Mercedes AMG S 63 E Performance ξεχωρίζει με τη μάσκα Panamera και τις ζάντες των έως και 21 ιντσών, ενώ διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό της.

Μέχρι στιγμής η γερμανική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την έναρξη των πωλήσεων, ενώ η τιμή της στην Κεντρική Ευρώπη αναμένεται να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Στην Ελλάδα υπολογίστε σχεδόν τα διπλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ