ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H Honda θα ποντάρει και στο μέλλον στο Civic Type R

Αυτοκίνητο: H Honda θα ποντάρει και στο μέλλον στο Civic Type R

To Civic Type R είναι ίσως το πιο εμβληματικό μοντέλο στη γκάμα της Honda και αυτό που υποστηρίζει και στηρίζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τη σπορ εικόνα της ιαπωνικής εταιρείας.

Ενδεικτική για αυτό είναι και η δήλωση του επικεφαλής μηχανικού για το συγκεκριμένο μοντέλο Hideki Kakinuma, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «Χωρίς το Type R δεν υπάρχει Honda».

Φυσικά οι Ιάπωνες θέλουν η λάμψη του Type R να υπάρχει και στο μέλλον, οπότε και το μοντέλο θα συνεχίσει να είναι στη γκάμα και η εταιρεία θα το εξελίξει συνολικά προκειμένου να υποστηρίζει όσο περισσότερο μπορεί το fun to drive.

Κάτι που ναι μεν δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το σύστημα πρόωσης αλλά από την άλλη αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Το πιο πιθανό είναι στο μέλλον το Civic Type R να αποκτήσει μια εξηλεκτρισμένη εκδοχή, που και θα το βοηθήσει να εναρμονιστεί με τις ολοένα πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων αλλά και θα του επιτρέψει να αυξήσει και άλλο την (συνδυαστική) ισχύ του.

Άλλωστε η Honda έχει επιβεβαιώσει το ότι το συγκεκριμένο πλαίσιο μπορεί να υποστηρίξει και plug-in υβριδικά συστήματα πρόωσης και αυτό αποτελεί ισχυρή ένδειξη για το τι θα πρέπει να περιμένουμε στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ