ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Τα μοντέλα που προτίμησαν οι Ευρωπαίοι στα τέλη της χρονιάς

Αυτοκίνητο: Τα μοντέλα που προτίμησαν οι Ευρωπαίοι στα τέλη της χρονιάς

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις για διάφορους λόγους επηρεάζουν σημαντικά τις ταξινομήσεις στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα ανάλογα να διαμορφώνεται και η λίστα με τα πιο δημοφιλή μοντέλα τη Γηραιά Ήπειρο.

Έτσι λοιπόν και προς τα τέλη του 2022 -τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία αφορούν το Νοέμβριο- στην κορυφή των πωλήσεων και της δημοτικότητας επέστρεψε το Tesla Model Y, που το συγκεκριμένο μήνα πούλησε συνολικά 19.169 μονάδες. Μια αύξηση σε σχέση με τον περσινό Νοέμβριο μου έφτασε το εντυπωσιακό ποσοστό του 254%.

Στη δεύτερη θέση, με 18.781 πωλήσεις βρέθηκε ένα πραγματικά προσιτό μοντέλο, το Dacia Sandero, ενώ τρίτο τοποθετήθηκε το Toyota Yaris, μιας και το προτίμησαν 17.320 αγοραστές.

Εδώ η μερίδα του λέοντος ανήκει στην υβριδική του εκδοχή, ενώ στην τέταρτη θέση με μόλις… 82 αγοραστές λιγότερους βρέθηκε το 500αράκι της Fiat, με την ηλεκτρική του εκδοχή να είναι αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Στην 5η θέση ακολουθεί του Peugeot 208, οι πωλήσεις του οποίου σημείωσαν μια κάμψη της τάξης του 6% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, ενώ στην 6η θέση βρίσκεται το VW Golf, που παρά την επέλαση των SUV αύξησε τη δημοτικότητά του.

Έβδομο στην κατάταξη είναι το Renault Clio και ακολουθεί το VW T-Roc, ενώ στην 9η θέση και παρά το σχετικά μικρό χρονικό διάστημα που είναι διαθέσιμο βρίσκεται ένα δεύτερο μοντέλο της Toyota, το Yaris Cross.

To Top 10 συμπληρώνει ένα τρίτο VW, το Tiguan που παρά το ότι έχει συμπληρώσει έξι χρόνια παρουσίας μπόρεσε να αυξήσει τις πωλήσεις του σε σχέση με το Νοέμβριο του 2021 κατά 223%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ