ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα Maserati Levante θα είναι ηλεκτρική

Η νέα Maserati Levante θα είναι ηλεκτρική
Οι επιδόσεις της είναι καταιγιστικές, με το 0-100 χλμ./ώρα να είναι υπόθεση μόλις 2,7 δευτερολέπτων και η τελική της ταχύτητα να φτάνει τα 320 χλμ./ώρα

Στα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Stellantis η ιστορική Maserati θέλει να κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Προχωρώντας προς αυτόν το στόχο λοιπόν τα μοντέλα της που θα παρουσιαστούν στο μέλλον αν δεν είναι μόνο ηλεκτρικά θα έχουν σίγουρα και ηλεκτρική έκδοση που θα ονομάζεται Folgore.

Άλλωστε το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση έγινε με την GranTurismo Folgore. H οποία διαθέτει τρία ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυαστική απόδοση 761 ίππων, τεχνολογία 800V και μπαταρία των 92,5 kWh.

Όσο για τις επιδόσεις της είναι καταιγιστικές, με το 0-100 χλμ./ώρα να είναι υπόθεση μόλις 2,7 δευτερολέπτων και η τελική της ταχύτητα να φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.

Σε όλη αυτήν την πορεία προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό το μεγάλο SUV της Maserati, η Levante, δεν θα αποτελεί φυσικά την εξαίρεση και έτσι η νέα γενιά της θα είναι σίγουρα ηλεκτρική. Με το σύστημα πρόωσης της GranTurismo απλά, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, με ελαφρώς μικρότερη συνδυαστική ισχύ.

Το πιο πιθανό πάντως είναι πως οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να δίνουν το παρόν και στη νέα Levante.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ