ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Ποιες πόλεις στον κόσμο υποφέρουν από το κυκλοφοριακό; Τι ισχύει για την Αθήνα

Αυτοκίνητο: Ποιες πόλεις στον κόσμο υποφέρουν από το κυκλοφοριακό; Τι ισχύει για την Αθήνα
Το κυκλοφοριακό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας αλλά η πρωτεύουσα δεν είναι η μόνη μεγαλούπολη που αντιμετωπίζει ένα τέτοιο θέμα

Το κυκλοφοριακό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας αλλά η πρωτεύουσα δεν είναι η μόνη μεγαλούπολη που αντιμετωπίζει ένα τέτοιο θέμα.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία INRIX δεν είναι μεταξύ των δέκα πιο επιβαρυμένων κυκλοφοριακά πόλεις στην Ευρώπη. Όπου τα σκήπτρα κρατούν το Λονδίνο και το Παρίσι, που είναι και από τις πιο μεγάλες πληθυσμιακά, ενώ η έκπληξη είναι το… Παλέρμο που βρίσκεται στην 3η θέση. Και εδώ οι αιτίες θα είναι και άλλες πέρα από τη συγκέντρωση πληθυσμού.

Το Λονδίνο και το Παρίσι είναι στις κορυφαίες θέσεις και σε ότι αφορά την παγκόσμια κατάταξη, η οποία έχει γίνει με βάση τις ώρες που ο κάθε οδηγός χάνει σε ετήσια βάση ακινητοποιημένος σε μποτιλιάρισμα.

Στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας είναι 156 ώρες, γεγονός που σημαίνει πως σχεδόν μια εβδομάδα από τη ζώη του, συγκεκριμένα 6,5 εικοσιτετράωρα, την περνά μέσα στο αυτοκίνητό του σταματημένος!

Στην Αθήνα οι οδηγοί χάνουν 78 ώρες σε μποτιλιαρίσματα, ενώ τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν πως οι κυκλοφοριακές της συνθήκες έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το 2019 και χειροτερέψει αναφορικά με το 2021. Ειδικά το τελευταίο είναι σύμφωνα με την αίσθηση που έχουμε όλοι κυκλοφορώντας στους δρόμους της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ