ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H i7, η ηλεκτρική ναυαρχίδα της BMW, διαθέσιμη και στην Ελλάδα

Αυτοκίνητο: H i7, η ηλεκτρική ναυαρχίδα της BMW, διαθέσιμη και στην Ελλάδα

Η BMW προχωρά γρήγορα προς τον εξηλεκτρισμό όλων των μοντέλων της γκάμας της και η ναυαρχίδα της, η σειρά 7, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Έτσι λοιπόν η επιβλητική λιμουζίνα των 5,40 μέτρων διαθέτει και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση, την i7. Η οποία, όπως άλλωστε και οι άλλες εκδόσεις της 7άρας -diesel με ήπια υβριδική υποβοήθηση και PHEV- είναι πολυτελέστατη με τεχνολογικό high light την αναδιπλούμενη οθόνη των 31,2 ιντσών για τους πίσω επιβάτες.

Το σύστημα πρόωσής της αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που εξασφαλίζουν και την τετρακίνηση -κάτι που φαίνεται και από την επωνυμία της i7 xDrive60- και συνδυαστικά αποδίδουν 544 ίππους, καθώς και από μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 101,7 kW.

H αυτονομία της μεγάλης λιμουζίνας, που χρειάζεται μόλις 4,7 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα και έχει τελική ταχύτητα 240 χλμ./ ώρα, ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα. Όσο για τη φόρτιση, γίνεται και με ταχυφορτιστή ισχύος έως και 195 kW.

Η νέα BMW i7 xDrive60 είναι ένα από τα πιο ακριβά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα και η τιμή της ξεκινά στη χώρα μας από τις 162.150 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ