ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Αlpina παρουσίασε τη συλλεκτική B5 GT

Αυτοκίνητο: Η Αlpina παρουσίασε τη συλλεκτική B5 GT
Η Alpina, που στην ουσία έχει ενσωματωθεί στον όμιλο της BMW, δεν θεωρείται μια εταιρεία βελτιώσεων αλλά ξεχωριστή μάρκα. Απόλυτα συνδεδεμένη με τη βαυαρική εταιρεία μεν αλλά ξεχωριστή μάρκα δε

Η Alpina, που στην ουσία έχει ενσωματωθεί στον όμιλο της BMW, δεν θεωρείται μια εταιρεία βελτιώσεων αλλά ξεχωριστή μάρκα. Απόλυτα συνδεδεμένη με τη βαυαρική εταιρεία μεν αλλά ξεχωριστή μάρκα δε.

Μιας και η σειρά 5 της τελευταίας οδεύει λοιπόν προς την ολοκλήρωση της παρουσίας της η Alpine παρουσίασε μια τελευταία εκδοχή της δικής της B5 GT. Την οποία ονομάζει Limited Edition και θα κατασκευαστεί μόλις 250 φορές.

Ο κινητήρας της θα είναι οι γνωστός V8 των 4.400 κυβικών, που έχει δεχθεί επεμβάσεις από τους μηχανικούς της Alpina, με αποτέλεσμα η απόδοσή του να έχει φτάσει τους 634 ίππους. Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται είναι ένα αυτόματο 8 σχέσεων της ZF με αναβαθμισμένο λογισμικό που κατανέμει τη διαθέσιμη ροπή σε όλους τους τροχούς.

Η Β5 GT, που ουσιαστικά είναι μια πιο πολυτελής και άνετη εναλλακτική ως προς τη Μ5 ενώ είναι διαθέσιμη και ως στέισον, χρειάζεται μόλις 3,4 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 330 χλμ./ ώρα.

Η πολυτέλεια πάντως είναι εμφανής στο εσωτερικό που καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από δέρμα Nappa, ενώ φυσικά και δεν λείπει το ταμπελάκι στην κονσόλα με τον αριθμό του εκάστοτε αυτοκινήτου.

Κάθε μια από τις συνολικά 250 Alpina B5 GT, που όπως προαναφέραμε θα κατασκευαστούν, κοστίζει στη Γερμανία τουλάχιστον 145.500 ευρώ, με τις πρώτες να παραδίδονται τον Ιούλιο που μας έρχεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ